18 Ekim 2024

Elim Toprakta Projesi devam ediyor

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM) ile Özel Silivri Türam Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle düzenlenen Elim Toprakta Projesi'nin ikincisi düzenlendi.

Elim Toprakta Projesi devam ediyor

Elim Toprakta Projesi, bu yıl Özel Silivri Türam Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM) iş birliğiyle hayata geçirildi. Proje kapsamında, 5 yaş grubu öğrencilere tarım eğitimi verilerek çeşitli uygulamalarla bilgilendirilecek.

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi, Elim Toprakta Projesi’nin Ekim ayında başladığını ve Mayıs 2025’e kadar her ay farklı etkinliklerle devam edeceğini duyurdu. TÜRAM Lisesi tarafından yapılan açıklamada, Ekim ayında katılım sağlayan okullarda turşu yapımı etkinliği gerçekleştirildiği belirtildi.

TÜRAM’dan Tarım Eğitimine Uygulamalı Yaklaşım

Silivri Belediyesi’nin eğitim ve tarım alanında yürüttüğü proje, Ümmehan Elginkan Anaokulu, Silivri Ortaokulu-Ana Sınıfı, Çeltik Anaokulu ve Özel Ekinoba İlke Anaokulu işbirliği ile hayata geçiriliyor. Projenin yönetimini, TÜRAM Lisesi Tarım Alanı öğretmenleri Zümre Başkanı Ezgi Önay, Arzu Zinni, Güniz Vulkan ve Serhan Azsöz üstleniyor. Öğrenciler, çeşitli uygulamalarla tarım eğitimi alırken, TÜRAM Lisesi’nin 10. ve 11. sınıf öğrencileri de etkinliklerde aktif rol alarak projeye destek veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir