• EMEK YOKSA BENDE YOKUM

    1. Büyükçekmece Belediyesi Kitap Günleri kapsamında, Sinema Eleştirmeni ve Yazar Atilla Dorsay, kitapseverlerle, “Gerçeklerin ve Hayallerin Sanatı Sinema” konulu söyleşi programında bir araya geldi.

  • Tarihçi ve Yazar Sacide Bolcan moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide sinema üzerine düşüncelerini dinleyenlerle paylaşan Dorsay, sinema üzerine yazdığı kitapların içeriklerini ve sinemanın usta isimleriyle yaptığı söyleşileri dinleyenlerle paylaştı.

    Cumhuriyet, Milliyet, Yeniyüzyıl ve Sabah gazetelerinde uzun yıllar yazılar yazdığını da hatırlatan Dorsay, gazetecilik yıllarından da söz etti. İlkelerinden asla taviz vermediğini belirten Atilla Dorsay, İstanbul’un tarihi mekanlarından biri olan Emek Sineması’nın yıkımına başlandığı “Emek yoksa bende yokum” başlıklı bir yazı kaleme alarak gazeteciliği bıraktığını söyledi.

    Geçmişten günümüze sinema

    Geçmişten günümüze Türk ve Dünya sinemasında yaşanan gelişmeleri de kendi çerçevesinde değerlendiren Atilla Dorsay, söyleşinin son bölümünde ise dinleyicilerin sorularını yanıtladı.

    Program sonunda ise Büyükçekmece Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Şahin tarafından Sinema Eleştirmeni ve Yazar Atilla Dorsay’a çiçek ve plaket takdim edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir