• EN İYİLER YARIŞTI

    Türkiye dahil 17 Avrupa ülkesinden, 2 günde 150' yi aşkın sporcu ara vermeksizin, tüm zorluklara rağmen, 1.5 km kulaç attı, 40 km pedal çevirdi ve 10 km koşarak Avrupa Kupası için mücadele etti

  • Nefes kesen İstanbul ETU Triatlon Avrupa Kupası yarışları Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Valiliği ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliğiyle Beylikdüzü Gürpınar Sahili’nde gerçekleşti. Azmin zaferine şahit olunan yarış sonunda Avrupa Kupası’nda kadınlarda Kanadalı Emy Legault, erkeklerde ise Rus sporcu Andrey Bryukhankov birinci oldu. Sporcular kupalarını Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik’in elinden aldı. Yarışları izlemeye ETU Başkanı Renato Bertrandi ve ETU Yönetim Kurulu Üyeleri de geldi.

    İstanbul ETU Triatlon Avrupa Kupası mücadelesi Beylikdüzü Gürpınar Sahili’nde yapıldı. Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Valiliği ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliğiyle ile yapılan ve ilçede ilk kez gerçekleşen bu yarışmaya 2 günde 17 Avrupa ülkesinden 150’yi aşkın sporcu katıldı. En son 2015 yılında İstanbul’da spring mesafede gerçekleşen Avrupa kupası mücadelesi bu kez Olimpik kategoride gerçekleşti. 3 etapta ara vermeden kıyasıya yarışan sporcular ilk etapta 1.5 km yüzdü, ardından değişim alanında bisikletlerini alarak 40 km’lik parkur boyunca pedal çevirdi ve son etapta bisikletleri bırakarak 10 km boyunca koştu.

    Triatletler Tokyo Olimpiyatları İçin Puan Topladı

    Avrupa Kupası mücadelesinin ilk gününde yaş grupları ve Paratriatlon kategorilerindeki yarışlara 120 sporcu katılım gösterdi. Avrupa klasmanındaki yarışlar ise ikinci gün Avrupa’nın en iyilerinin yarıştığı Elit Kadınlar ve Elit Erkekler kategorilerinde gerçekleşti. Tokyo’da 2020 yılında gerçekleşecek Triatlon yarışları için puan toplayan sporcular arasında nefes kesen bir mücadele gerçekleşti.

    2017 İstanbul ETU Triatlon Elit Kadınlar mücadelesinde parkuru Kanadalı Emy Legault 1.likle, Ukraynalı Margaryta Krylova 2.likle ve Avustralyalı Grace Musgrove 3.lükle bitirdi. Elit Erkekler mücadelesinde ise parkuru Rus sporcu Andrey Bryukhankov 1.likle, Ukraynalı Dmytro Malyar 2.’likle ve Rus sporcu Anton Kozlov 3.’lükle bitirdi.

    Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bundan sonra sadece spora ev sahipliği yapacak olan Gürpınar Sahili’nde gerçekleşen bu önemli yarış sonrası “Uluslararası klasmanda çok verimli 2 gün geçirdik. Büyük bir azimle parkuru tamamlayan ve 2020 Tokyo olimpiyatlarına hazırlanan tüm sporculara başarılar diliyorum.” diye konuştu.

    triatlon-son-gun-1

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir