• EN SEVİMLİ MÜZE

    Dünyada ilk kez İstanbul’da Balıkçı Kenan Balcı’nın yıllar süren emekle kurduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne yeni mumyalar eklendi.

  • 3 ay önce yakalanan devasa büyüklükteki vatoz balıklarının da mumyalama işlemi tamamlandı ve basın huzurunda müzeye dahil edildi. Öte yandan Balıkçı Kenan’ın kurduğu müzeye vatandaş da el atınca müzenin çehresi tümüyle değişti, renkli görüntüler ortaya çıktı. Beylikdüzü’ndeki sıra dışı müze şimdilerde; içerisinde mumyalara, çevresinde ise birbirinden sevimli canlılara ev sahipliği yapıyor… Deniz Canlıları Müzesi’nin kurucusu Balıkçı Kenan’a göre ise; sevimli küçük canlılar sayesinde çevre renklendi ve müzeye can geldi…

    Mumyaladığı yüzlerce deniz canlısını, dünyada bir ilke imza atarak kurduğu müzede sergileyen Balıkçı Kenan Balcı, 3 ay önce yakalanan devasa büyüklükteki vatozların da mumyalama işlemini tamamladı. Ramazan’ın son gününde mumya vatozları basın mensuplarının da katıldığı törenle müzeye dahil eden İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Balcı, bünyesinde bin 500’den fazla deniz canlısı mumyasının bulunduğu müzenin herkese ücretsiz olarak hizmet verdiğini hatırlatarak, deniz canlıları müzesini gezmeye davet etti.

    HERTÜRLÜ KÜMES HAYVANI VAR

    Dünyada bir ilki gerçekleştiren Balıkçı Kenan’ın kurduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne bir taraftan; devasa büyüklükte 14 vatoz balığı dahil edilirken, bu sıralar müzenin dış ortamına da küçük canlılar ev sahipliği yapıyor. Kimi vatandaşın evinde beslemekte güçlük çektiği kaplumbağaları, kimi vatandaşın ise evine aldığı tavşanları beslemekte güçlük çekmesi üzerine bu küçük canlılara da Balıkçı Kenan Balcı kapılarını açtı. Vatandaşın getirdiği kaplumbağalar için mini havuzlar yapılırken, tavşan, tavus kuşu, ördek, kaz, bıldırcın, tavuk ve keklik gibi küçük misafirler için de kümesler oluşturuldu.

    AİLELERİN UĞRAK MEKANI OLDU

    İçerisinde bulunan mumyalanmış deniz canlılarıyla görenleri hayretler içinde bırakan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, yeni çevresiyle de ziyaretçilerine unutulmayacak keyifli anlar yaşatıyor. Evde bakmayı planlayıp aldıkları fakat bakımında güçlük yaşadıkları kümes hayvanlarını Balıkçı Kenan’ın Beylikdüzü Yaşam Vadisi’ne getiren vatandaşlar sahibi oldukları hayvanları da sık sık gelip ziyaret edebiliyor. Müzeyi ziyaret eden vatandaşların arasında gezinen minik hayvanlar renkli görüntü sergilerken, çocukların tavşanların peşinden koşturması ise ailelere keyifli anlar yaşatıyor. Balıkçı Kenan’ın bayramda da tam gün halka açık olacağını söylediği deniz canlıları müzesine özellikle çocuklu aileler büyük ilgi gösteriyor.

    HAYVANLARIN SIĞINMA YERİ GİBİ!

    Bu arada evde beslemeyi planlayarak sahiplendikleri hayvanları, bakımında güçlük yaşamaları üzerine Balıkçı Kenan’a getiren vatandaşlar, Balıkçı Kenan Balcı’nın hayvanları geri çevirmeyerek bakımını üstlenmesinden dolayı kendisine teşekkür ettiler. Kurduğu müzenin bahçesinde hayvanlar için alan oluşturan Balıkçı Kenan Balcı ise, bu uygulamanın müzenin çehresini değiştirdiğini belirterek, “Yaşam Vadisi tesislerimizdeki Türkiye Deniz Canlıları müzesinin çevresi adeta hayvan sığınma bakım evine dönüştü. Tavşandan ördeğe, keklikten tavus kuşuna ve su kaplumbağalarına kadar çok sayıda canlı türü bulunuyor. Buraya gelen çocuklarımızın yaşadığı mutluluk bize inanılmaz keyif veriyor. Herkes ne zaman isterse müzemizi ücretsiz olarak ziyaret edebilir. Kapılarımız herkese açık” dedi.  

    img_4084 img_4119 img_4090

    img_4078

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir