• ENGELSİZ KENT AVCILAR

    Engellilerin üreten bireyler olması ve sosyal yaşama katılması için engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren Başkan Dr. Handan Toprak Benli, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasında da Avcılarlı hemşehrilerinin yanındaydı. 

  • Başkan Dr. Toprak bu kapsamda Avcılarlı görme engelli Songül-Hüseyin Altındağ çiftinin evine misafir oldu. Engelsiz aşklarını Avcılar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün desteği ile dünya evine girerek perçinleyen çift; ziyaretinden ötürü Başkan Dr. Toprak’a memnuniyetlerini dile getirirken, engelli vatandaşların sadece engelliler haftasında değil, her zaman yanlarında olduğunu söyledikleri Toprak Ana’ya teşekkürlerini iletti. Keyifli geçen sohbet sırasında Başkan Toprak; “ Engelleri kaldırmak bizim görevimizdir. Engelli vatandaşlarımızın, yaşlı yurttaşlarımızın ve ailelerinin yaşamlarını daha kolay hale getirmek ve yaşanır kılmak adına hassasiyet ve çaba göstermekteyiz. Kentimiz, ülkemiz, dünya başarı ve mutluluk için hiçbir fiziksel ya da zihinsel engelin aslında bir engel olmadığını gösteren engellerle dolu” dedi.

    ENGELSİZ KENT OLMA YOLUNDA AVCILAR

    Songül Altındağ aynı zaman da Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi bünyesinde bulunan Türk Halk Müziği Korosunda yer alırken, Hüseyin Altındağ da eşinin önce sesine aşık olduğunu söyledi. Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla kendileriyle bir de röportaj yapılan çift; kaldırımlara yapılan sarı band sisteminin güzel bir uygulama olduğunu belirtirken, kaldırımların giriş ve çıkışlarında yer alan rampalarının da yeterli olduğunu söyledi. Avcılar Belediyesi ile sosyal hayata daha fazla katıldıklarını da sözlerine ekleyen çift; düzenlenen ‘Engelsiz Sinema’ etkinliğinden, haftanın iki günü ücretsiz olarak Avcılar Belediyesi Firuzköy Spor Tesislerinden faydalandıklarından ve spor tesislerinin ücretsiz servisinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

    2

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir