• Ercüment Ovalı: Koronavirüs ilacı hazır

    Koronavirüs tedavisinde aşı için ekibiyle birlikte çalışmalar yürüten Ercument Ovalı, bir süredir üzerinde çalıştıkları ilacın adını açıklarken, klinik testlere hazır olduğunu belirtti.

  • Koronavirüs tedavisinde klinik çalışmalarına Sağlık Bakanlığınca onay verilen Prof. Dr. Ercüment Ovalı, 23 Nisan için tarih vermişti.

    “DORNAZ ALFA ACİLEN KLİNİK TESTLERE ALINMALI”

    Aşı için ekibiyle birlikte çalışmalar yürüten Ovalı’dan, Türkiye’yi heyecanlandıran bir paylaşım daha geldi:

    “1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan’da açıklayacaktık, ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir.  İnsanların hayatından gün çalmak istemedik.. Acilen Dornaz alfa, hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarıma teşekkür ederim”

    ROCHE FİRMASININ İLACI DORNAZ ALFA’NIN İÇERİĞİ

    Dornaz alfa, DNA’yı seçici bir şekilde parçalayan bir enzim olan rekombinant insan deoksiribonükleaz I’in ( rhDNaz ) yüksek derecede saflaştırılmış bir çözeltisidir.

    Dornaz alfa, kistik fibroz hastalarının balgam / mukusunda bulunan DNA’yı hidrolize eder ve akciğerlerdeki viskoziteyi azaltır ve salgıların daha iyi temizlenmesini sağlar.

    Dornaz alfa (Rekombinan insan DNaz), human DNaz I enziminin rekombinant formudur, bu nedenle “rekombinant human DNAz” (rhDNaz) olarak da adlandırılır.

    Bu ilaç, KF hastalarının mukusundaki nekroza uğramış nötrofillerden açığa çıkan çok miktardaki serbest DNA’yı yıkmak ve böylece solunum yolu sekresyonlarının viskoelastisitesini azaltmak, mukusun klirensini artırmak ve solunum yolu enfeksiyonlarının sıklık ve şiddetini azaltmak yoluyla akciğer fonksiyonlarını korumak ya da iyileştirmek amacıyla geliştirilmiştir.

    PİYASA FİYATI 2 BİN LİRANIN ÜZERİNDE

    Piyasadaki fiyatı yaklaşık 2 bin 800 lira olan ilacın çok etkili olduğunu tespit ettiklerini belirten Ovalı, ilacın vakit kaybetmeden hastaların tedavisinde kullanılması gerektiğini belirtti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir