27 Temmuz 2024
  • Erdal Nas: 2022 yılında Yeşilkent’in planını tamamlanacak

  • CHP Avcılar ilçe Başkanlığı Yeşilkent İmar Planlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. 1/5000’lik planların İBB meclisinden oy birliği ile geçtiğini belirten CHP İlçe Başkanı Erdal Nas: “1/1000’lik planlarında çalışmasına başlandığını 7-8 ay içinde Avcılar Belediye Meclisi’nde gündeme geleceğini” söyledi

    İMAMOĞLU SÖZ VERMİŞTİ

    CHP ilçe başkanı Erdal Nas CHP örgütünde yaptığı basın ve kamuoyu bilgilendirme toplantısında Yeşilkent imar planları konusuna açıklık getirerek, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim yapılmadan Yeşilkent’in imar planlarını çıkaracağım. Bu yüzyılda istanbul gibi bir metropolde bir mahallenin imar planlarının olmaması utanç vericidir. Bu planları çıkarmak benim içimde bir uhdedir demişti. Bu gün gelinen noktada Yeşilkent planları İBB de oy birliği ile geçti. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

    ÇALIŞMALAR BAŞLADI

    Yeşilkent Mahallesi İmar Planları ile ilgili itirazlar olmasa 2022 yılında tamamlamayı ön görüldüğünü belirten Nas: “Belediye Başkanımız Turan Hançerli ve meclis üyelerimiz Yeşilkent planlanları ile ilgili çalışmalara başladı. Burada vatandaşlarımızı mağdur etmeden en azami şekilde bu planları tamamlamayı hedefliyoruz. Yıllardır sokaklarında isimleri bile olmayan Yeşilkentli vatandaşlarımız artık rahat bir nefes alacak” diye konuştu.

    HALK ASLA MAĞDUR EDİLMEYECEK

    Bu arada söz alan Avcılar Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Erol Şahin’de plan süreçleriyle ilgili bilgi vererek, “ 1/5000’lik planlar  İBB’den  onaylandıktan sonra 1/1000’lik planlar ilçe belediyesi tarafından yapılır. 1/5000’lik genel hatları belirler. 1/1000’lik daha ayrıntılara yer verir” diyerek Avcılar’ın 2010 yılında imar planı yapamamasının İBB’nin 1/5000’lik planı çıkarmaması olduğuna işaret etti. Şahin bir soru üzerine de;  1/1000’lik planlar hazırlanırken halkın taleplerinin, mahallenin durumunun göz önünde bulundurulacağını belirterek, halkın asla mağdur edilmeyeceğini söyledi.

    CHP GÜÇLÜ BİR İRADA ORTAYA KOYDU

    İBB Başkan Vekili Hüseyin Aksu da, ’25 yıldır İBB’de çoğunluk AK Partililerdeydi. Şimdi de çoğunluk Cumhur İttifakında. Ne oldu da 25 yıldır İBB’den çıkmayan plana bu çoğunluk şimdi evet dedi’ şeklindeki soruyu hatırlatarak, “ Bu planın bugün çıkmasının arkasında CHP’nin güçlü bir siyasi iradesinin olması yatıyor. Sayın Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu,  İBB Bürokratlarına bir an önce bu planın hazırlanması talimatını verdi. Avcılar Belediyesi ve Yeşilkent halkının talepleri alındı. Görüşler alındı. Ve mahalle gerçeklerine uygun bir plan hazırlandı. Bu plan tüm mahalle halkının sorununun çözümüne hizmet edecek. Böyle bir plana itiraz etmeleri mümkün değildi. İtiraz etseler halka nasıl anlatacaklardı. Bu siyasi kararlığa, tüm meclis üyelerimize ben de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

    CHP ilçe binasında gerçekleştirilen toplantıya İBB Başkan Vekili Hüseyin Aksu, Avcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Bülent Zeren, CHP Avcılar Gençlik Kolları Başkanı Mesut Aslan, Kadın Kolları Başkanı Güler Genç, CHP Avcılar Belediye Meclis Üyeleri ve Yeşilkent Mahalle Muhtarı Salih Canikli’de katıldı

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir