• Eren Kaya: ‘Bunların Esenyurt için plan yapmaya niyetleri yok’

    Esenyurt Belediyesi İmar Komisyon Başkanı AK Partili Eren Kaya iptal edilen planlarla ve bazı sokaklara ticari plan istenmesiyle alakalı ensonnokta.com’a konuştu. Kaya, ‘Bunların Esenyurt için plan yapmaya niyetleri yok. Esenyurt’un planları iptal edilmiş 10 aydır hiçbir çalışma yok. İBB bürokratları beni arıyor ve bu konularda bilgi istiyor’ dedi.

  • Esenyurt’un imar planları ‘ilçenin en önemli sorunu haline geldi. Mahkemelerin iptal ettiği planlar sonrasında Esenyurt Belediyesi yöneticileri bu konuda 10 aydır her hangi bir çalışma yapmadı.

    ‘YÖNETMELİKLERİ BİLMİYORLAR’

    ensonnokta.com’a açıklamada bulunan AK Parti İmar Komisyon Başkanı Eren Kaya, ‘İmar sorunu bugün Esenyurt’un en büyük problemi haline geldi. CHP’liler konut imarlı olan parsellerin zemin ve bodrum katlarına ticari dükkan yapılması için meclisten yetki istediler. CHP’li belediye bu konuda çok ilgisiz. Konut fonksiyonundaki parsellerin zemin ve bodrum katlarının ticari yapılabilme yetkisi meclistedir. Biz bunlara diyoruz ki parsel bazlı getirin parselleri inceleyelim ona göre verelim. Bunlar diyorlar ki biz çalışma yaptık sokak bazlı o sokakları geçirin. Sokak ifadesi yönetmelikte yok. Birde sokak olarak yaptıklarında bazı sokaklar sınırlı yani Esenyurt sınırları içinde diğer sokaklara işlem yapmıyorlar. Kafalarına göre sokak belirlemişler. Yetkinin mecliste olduğu yerde kafalarına göre işlem yapamazlar. İşlerine gelmedikleri parselleri işleme almadılar.

    ‘İNSANLARI MAĞDUR EDİYORSUNUZ’

    ‘Selçuk Günarhan (Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı) mağduriyet oluşuyor diyor. Bizim dönemimizde hiçbir zaman mağduriyet oluşmadı. 10 aydır bu mağduriyeti oluşturan onlar. Siz siyaset yaparak mağduriyet oluşturuyorsunuz. Sizin bürokratlarınız AK Partili meclis üyeleri bunu vermiyor diye siyaset yapıyorlar.

    ‘GİZLİ KAPAKLI İŞ YAPMAYIN’

    Bize parsel bazında gönderin. Gizli kapaklı yapmayın bu işleri. Canlı yayında konuşalım, açıklayalım nedenini. Olmuyorsa neden olmuyor diye açıklayacağız. İmarla alakalı sorun var diyorsunuz İstanbul Büyükşehir Belediyesinden beni arıyorlar. Diyorlar ki ‘Esenyurt Belediyesi İmar Komisyonu başkanı siz misiniz diyorlar’ evet benim diyorum. Esenyurt Belediyesindeki yetkilileri söylermisiniz gelip imarla alakalı bizimle görüşsünler. Esenyurt Belediyesi yetkilileri ile İBB arasındaki kopukluk o kadar ileriki birbirlerinde haberleri yok. 1/5000’lik imar planları yapıldı mı yapılmadı mı, görüşler alındı mı vatandaş geldiğinde yapım aşamasında diyorsunuz. Muhtemelen yapım aşaması 5 yıl sürecek. Elinizde yönetmelik ya da kurum görüşü yok, mahkeme kararı da yok. Yönetmelik açık ‘bunu ilgili idare meclisi belirliyor’ diyor. Kafamıza göre konuşmuyoruz. Ben demiyorum inşaat ruhsatı vereyim, iskan ruhsatı vereyim’ diyerek Esenyurt İlçesi’nde yaşanan imar planları konusunda kamuoyunu aydınlattı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir