• ERGUVAN FESTİVALİ BAŞLADI

    Erguvan Festivali’nin ilk gün açılış seremonisi, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ev sahipliğinde, ulusal ve yerel basın mensupları ile yapılan basın toplantısı ardından kokteyl, kortej yürüyüşü ve resmi açılış töreniyle gerçekleşti.

  • Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Açılış Kokteyli; Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdülvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, Büyükçekmece Belediyesi CHP Meclis Üyesi Coşkun Tanış, CHP Çatalca İlçe Başkanı  Halil Gök, Çatalcaspor Kulüp Başkanı Hasan Gökçe ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İstanbul İl Yöneticileri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, Babaeski ve Çatalca mahalle muhtarları, İstanbul’dan ve Çatalca’dan gelen konuklar eşliğinde yapıldı.

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuklarla yakından ilgilenirken, vatandaşların festivale katılımının yoğun olması dikkat çekti.

    Muhteşem kortej yürüyüşü

    Program protokol üyeleri, gösteri gurupları ve çok sayıda vatandaşın İBB Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde ki kortej yürüyüşüyle Cumhuriyet Meydanı’na geçmesi ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ardından açılış töreninde Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi.

    Festivalimize hoş geldiniz

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara festivalin açılış töreninde yaptığı konuşmada öncelikle hoş geldiniz dileklerinde bulundu. Başkan Cem Kara sözlerinde; “Bütün konuklarımızı bu ilçenin belediye başkanı olarak sevgiyle, saygıyla hürmetle karşılıyorum. Hoş geldiniz festivalimize, şeref verdiniz. Bugün burada ulusumuzun kurucusu,  kurtarıcısı, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Atamızın huzurunda 18.’sini gerçekleştirmeye çalıştığımız Erguvan Festivalimizin açılış töreni ve festival meşalemizin yakılması için bir araya geldik. Her biriniz şahsımı, çalışanlarımızı onurlandırdınız, gururlandırdınız, sağ olun var olun” şeklinde konuştu.

    Hep birlikte birbirimizle kucaklaşalım

    Festival ile insanların yaşamlarına bir renk getirmek istediklerini vurgulayan Başkan Cem Kara sözlerinin devamında, “İstedik ki 7 gün boyunca bu kentte bu bölgede insanımızı, halkımızı gündelik yaşantısını biraz değiştirelim. Günlük sıkıntı ve streslerden insanlarımızı uzaklaştıralım, hep birlikte türküler söyleyelim, halaylar çekelim, bir kez daha birbirimizle kucaklaşalım ve barışalım” dedi.

    Çatalca’nın değerlerini anlatacağız

    Çatalca’nın değerlerinin festivalin ana teması olduğunu belirten Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuşmasında bu değerler hakkında bilgi verdi. Başkan Kara, “Festivalimizi birçok amaç için yapıyoruz. Bu yıl ki temamız, “Çatalca Değerleri ile Buluşuyor” Çatalca bu mega kentin en büyük yüz ölçümüne sahip, kritik öneme sahip, İstanbul’a havasını, suyunu, tarımını, hayvancılığını, ormanını veren bir kent. Bütün bu Çatalca’nın değerlerini bir hafta boyunca bu mega kente ve ülkemize anlatmaya, tanıtmaya gayret sarf edeceğiz. Tabi ki konserler, eğlenceler, söyleşiler, etkinliklerimiz olacak. 7’den 77’ye toplumun her kesimi kendisinden bu festivalde bir şeyler bulacak” şeklinde konuştu.

    Bu başarı hepimizindir

    Festivalin düzenleyicisi Çatalca halkıdır diyen Başkan Cem Kara, konuşmasına, “Bu başarı Çatalca Belediyesi’nin başarısı değildir. Bu başarı Çatalca ilçesinin siyasi partileriyle, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, muhtarlarıyla hepimizin ortak başarısıdır. Bu festivalin düzenleyicisi Çatalca halkıdır. Her birinize şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum. Siz değerli Çatalca insanları, siz değerli bölge insanları, siz değerli bu ülkenin insanları bizlere her zaman destek verdiniz, inandınız, güvendiniz. Bizler de 450 kişilik Çatalca Belediyesi ailesiyle 8 yıldır hep sizlerin emrinde olmaya çalıştık. Bu hafta boyunca da hep birlikte olacağız, sizlerin emrinde olacağız. İlçe Kaymakamımıza, Emniyet mensuplarımıza, Jandarmamıza, Milli Eğitim temsilcilerimize bu festivali huzur, güven, kardeşlik ve dostluk içerisinde geçmesi için sundukları ve sunacakları katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum” sözleriyle devam etti.

    Ey İstanbul Çatalca’nın farkına var

    Festivalin her yaş grubuna hitap ettiğini belirten Başkan Cem Kara, “7 gün boyunca burada çok güzellikler yaşayacağız, tarım diyeceğiz, hayvancılık diyeceğiz, tarih diyeceğiz, piknik alanları diyeceğiz, sahil kenarları diyeceğiz. Ey İstanbul yüzünü bu ilçeye çevir, bu ilçe seni yaşatıyor, bu ilçe senin havanı, suyunu temin ediyor, bu ilçenin farkına var diyeceğiz. Bunu Mehmetçik Meydanı’ndan, Cumhuriyet Meydanı’ndan, okullarımızdan, Kültür Merkezimizden, köylerimizden bütün Türkiye’ye haykıracağız. Umut ediyorum ki daha önceki festivallerimizde olduğu gibi barış ve kardeşlik içerisinde el ele, kol kola bu festivali hep birlikte başarıyla tamamlayacağız. Hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu festivalde bizlere destek olan sponsorlarımıza, işbirlikçilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde bu festivalin finansmanını sağlıyoruz” dedi.

    Bütün Türkiye’yi bekliyoruz

    Çatalca Belediyesi’nin bu festivalle tatile gidemeyenler için bir alternatif tatil düzenlediğini söyleyen Başkan Kara, “Tatile gidemiyoruz, yazlığımız yok, cebimizde paramız yok diye kimse üzülmesin. İşte bir tatil alternatifini Çatalca Belediyesi bütün bölgemize, bütün Türkiye’ye sunuyor. Anadolu’daki, Ağrıdaki, Van’da ki, Diyarbakır’daki, Tunceli’deki, Adana’daki, İzmir’deki, Edirne’deki ailelerinizi, annelerinizi, babalarınızı, dostlarınızı bu güzel ilçeye 18. Erguvan Festivali’ne sizler aracılığıyla davet ediyorum. Onlar gelsinler ilçede bizim misafirimiz olsunlar, evlerde sizlerin misafiri olsunlar, bu coşkuyu hep beraber yaşayalım. Hepimizin birlikte eğlenmeye, halay çekmeye, türkü söylemeye çok ihtiyacı var. Hepimizin yolu açık olsun” ifadelerine yer verdi.

    Konuşmanın ardından Festival Meşalesi dostluk, barış ve kardeşlik için hep birlikte yakıldı.

    26109279232664828170dsc_1070_1024x683

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir