26 Temmuz 2024
  • Erhan Güzel: Bırakılan borç nedeniyle rahat uyku uyuyamıyorum

    Çatalca Belediye Meclisi'nde borç tartışması yaşandı. AK Parti Grubu, 1 milyar 120 milyon borç olmadığını, toplam borcun 761 milyon olduğunu savundu. Belediye Başkanı Erhan Güzel ise “Keşke borç sizin dediğiniz kadar olsa. Ben de geceleri rahat uyuyabilsem. Ben bu borç nedeniyle rahat uyku uyuyamıyorum” açıklamasını yaptı.

  • Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, geçtiğimiz hafta geçmiş dönemden kalan borcu açıkladı. Pankart yaptırılan borç tablosun belediye binasına asıldı. Güzel’in görevi devraldığı Mesut Üner ise rakamların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Sosuyal medya üzerinden devam eden tartışma belediye Meclis toplantısında da gündeme geldi. Gündem dışı açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Erhan Güzel, süreci özetledi.

    BELEDİYENİN MALİ YAPISI ORTAYA ÇIKTI

    “Göreve başlar başlamaz yazılar yazdık. Bütün müdürlüklerden bilgi ve belge talep ettik” diyen Güzel, “Bu bilgi ve belgeler geldikten sonra belediyenin mali yapısı ortaya çıktı. Bu yazılara ilave olarak bütün müdürlüklerden var olan ihalelerin hak edişleri ile ilgili de bilgi istedik. Böylelikle bir toplam borç ortaya çıktı. Bunu geçen hafta açıkladık. Böylelikle toplam borcumuzun 1 milyar 120 milyon 907 bin 779 lira 21 kuruş olduğu ortaya çıktı. Bunu ilan etmemizin nedeni devraldığımız belediyenin mali yapısını halkımıza duyurmak. Bu borcu ilan ettikten sonra görev süremizin sonunda ilave sürpriz borçlar olursa onu da açıklayacağım. Bunun Meclis kayıtlarına girmesini de istedim. Bizim 2019’da devrettiğimiz borçlar sürekli artırılarak gündeme getirilmişti. Bu nedenle kayıtlara girmesini istedim” ifadelerini kullandı.

    86 MİLYON BORÇLA DEVRETTİK

    Güzel, 2019 yılında belediyeyi 86 milyon borçla devrettiklerini belirterek, “Keşke borç sizin dediğiniz kadar olsa. Ben de geceleri rahat uyuyabilsem. Ben bu borç nedeniyle rahat uyku uyuyamıyorum” dedi. Güzel, “Tartıştığımız konu şu; 86 milyon borçla belediyeyi size devrettik. Bu borcu artıra artıra açıkladığım rakama getirdiniz” ifadelerini kullandı. AK Parti’nin komisyon talebini de değerlendiren Güzel, “Zaten yıl sonunda denetim komisyonu kurulacak. Bu komisyonda sizin de üyeniz olacak” açıklamasını yaptı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir