• Esenler Otogarı’nda flaş gelişme… Mahkeme kararı reddetti

    Esenler otogarı otoparkının İSPARK’a devriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı ortadan kaldırıldı. Esenler Otogarının Otopark kısmının İSPARK'A devrine karşı açılan davanın incelemeksizin reddine karar verdi. 

  • İstanbul 3. İdare Mahkemesi Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüleri Derneği ve Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından Büyükşehir aleyhine Esenler Otogarının Otopark kısmının İsparka devrine karşı açılan davanın incelemeksizin reddine karar verdi.

    Mahkemenin İBB’ye devrini durdurduğu Esenler Otogarı’nın otoparkı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis kararıyla İSPARK’a devredilmişti. Otogar gelirinin yüzde 25’inin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) aktarılacağı ve Otogara giriş çıkışlarda ise ilk 1 saatin ücretsiz olacağı ifade edilmişti.

    Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi, belediyenin kararına itiraz etti. Devir kararının uygulanmasıyla telafisi güç zararlar oluşacağı gerekçesiyle “davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara karara cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin durdurulmasına” karar verildi. Bugün yapılan açıklamada mahkeme Esenler Otogarının Otopark kısmının İsparka devrine karşı açılan davanın incelemeksizin reddine karar verdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir