• Esenyurt Belediyesi’nden öğrencilere en iyi tercih desteği

  • Esenyurtlu gençlerin eğitim öğretim hayatında hedeflerine ulaşması için birçok çalışma yürüten Esenyurt Belediyesi, LGS sınavı ardından tercih döneminde de öğrencilerin en büyük destekçisi oluyor. Belediye, Sürekli Eğitim Merkezi’nde verilen ‘LGS Hazırlık’ kursunda eğitim alarak sınavda üstün başarı gösteren gençlerin yanı sıra ilçe genelindeki tüm öğrencilere verdiği ‘Tercih Danışmanlık Hizmeti’ ile geleceğe attıkları adımlarda yanlarında oluyor. Öğrenciler, aldıkları randevu sonrasında aileleriyle birlikte tercih danışma merkezlerine gelerek rehber öğretmenler ile birebir görüşüyor ve en iyi liseyi seçebilmek için destek alıyor.

    İYİ BİR LİSE, İYİ BİR ÜNİVERSİTE, İYİ BİR HAYAT

    Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi Eğitim Koordinatörü Mesut Parlak, her alanda öğrencilerin yanında olduklarını belirterek, lise tercihlerinin önemine dikkat çekti. Parlak, “Belediyemiz bünyesinde her yıl üç bin öğrenciye ücretsiz olarak LGS ve YKS eğitimleri vermekteyiz. Öğrencilerimizi hem akademik anlamda destekliyoruz hem de psikolojik altyapılarını oluşturarak daha verimli bir süreç geçirmelerini sağlıyoruz. Geleceğimizin mimarı gençlerimizin en önemli süreçlerinden biri de lise tercihleridir, çünkü iyi bir lise iyi bir üniversite, iyi bir üniversite de iyi bir hayat anlamına geliyor. Bu anlamda da öğrencilerimize randevu sistemiyle danışmanlık vererek her anlamda desteklemekteyiz” dedi.

    KAFAMIZDA SORU İŞARETİ KALMADI

    Tercih aşamasında belediyenin kendilerine en büyük destekçi olduğunu aktaran veli Zahide Demir, danışma merkezine gelerek hem streslerinin azaldığını hem de kafalarındaki soru işaretlerinin yok olduğunu anlattı. Demir, “Sürekli Eğitim Merkezi’ni keşfetmeden önce çocuğumu bir dershaneye yazdırmayı düşünüyordum, bunun için maddi durumum elverişli değildi. Daha sonra bir arkadaşımın vasıtasıyla burayı tanıdım ve iyi ki de tanımışım. Eğitiminden, öğretmenlerinden, donanımından çok memnunum. Açıkçası özel dershanelere giden öğrencilerden çok daha farklı bir eğitim sistemi uygulandı. Çocuğum çok daha yüksek düzeyde bir eğitim aldı. Çocuğumdaki gelişimi de ders yönünden ilerlemesini de çok net görüyorum. Öğretmenlerimiz çok ilgili, hepsi bizimle birebir görüşüyor, çocuğun sorunu varsa ilgileniyor. Buradaki rehber öğretmenimizin yoğun ilgisiyle stresimiz yatıştı. Tercih aşamasında bize yardımcı oluyorlar ve bizi yönlendirerek çok rahatlatıyorlar. Kafamızda soru işareti kalmadı, hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

    “TERCİH DÖNEMİNDE ZORLUK ÇEKMEDİM”

    Sürekli Eğitim Merkezi’nde aldığı ‘LGS Hazırlık’ eğitiminin ardından yüzde 2’lik dilime girerek üstün başarı sağlayan Sümeyra Erek, “Aldığım eğitim beni olumlu yönde etkiledi, çünkü gerek dersteki eğitmenler gerek rehberlik öğretmenleri bana çok yardımcı oldu. Bu çalışmadan dolayı istediğim liseyi yazabildim, tercih döneminde zorluk çekmedim” ifadelerini kullandı.

    Tercih sürecinin güzel geçtiğini belirten Hiranur Demir ise “Öğretmenlerin hepsi çok ilgili, sorunlarımızı paylaşabileceğimiz insanlar. Takıldığım yerlerde bana yardımcı oldular. Gelmeden önce kafam çok karışıktı, çünkü her yerden bilgi alıyorduk ve bilgi karmaşasından dolayı kafam karışıyordu. Burada beni çok güzel aydınlattılar” diye konuştu.

    Esenyurt Belediyesi Tercih Danışma Merkezleri:

    Sürekli Eğitim Merkezi: İnönü Mahallesi, Mandıra Caddesi, 363. Sokak, No: 39/A 0212 699 64 36

    Öğrenci Destek Ofisi: Zafer Mahallesi, Doğan Araslı Bulvarı, No: 77/A (Esenyurt Belediye Binası Yanı) 0212 699 49 78

    Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi: Necip Fazıl Kısakürek Mahallesi, Anka Kuşu Sokak, No: 2, Star Towers 0212 689 81 37

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir