• Esenyurt Kent Konseyi’nden ek bütçe tepkisi

  • Esenyurt Kent Konseyi’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı

    Daha önce Esenyurt Kent Konseyi olarak yapmış olduğumuz başvurumuz ile sadece gerektiğinde söz alacak bir temsilcimizin Esenyurt Belediye Meclisinde bulunmasına ilişkin, son derece çağdaş olan, bir önerimiz Esenyurt Belediyesince kabul edilmiş olsa idi bu görüşümüzü meclis kürsüsünden beyan etmiş olacaktık. Ancak bu imkan bize verilmediği için Esenyurt Kent Konseyi görüşünü basın yolu ile kamuoyuna duyuruyoruz.

    Esenyurt Kent Konseyi olarak, artık Esenyurt’ta, kaymakamlık ile belediye arasında ve belediye başkanı ile belediye meclisi arasında süregelen kamu yararından uzak siyasi çekişmelerin dışında, karşılıklı olarak bir normalleşme süreci yaşanmasını istiyoruz.

    Başta merkezi hükümet olmak üzere bir çok kamu kurumunun, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik süreçte, ek bütçe ihtiyacı olduğu bir vakıadır.

    Bu kapsamda Esenyurt Belediye Meclisindeki muhalefet meclis üyelerinin çoğunlukta olmalarından yararlanarak, ülkenin gerçeklerini yok sayarak, Belediye Başkanının iki kez ek bütçe talebini reddetmeleri, bir tür hakkın kötüye kullanımı teşkil etmektedir. Ülkenin gerçeklerini ve kamu yararını gözeterek, muhalefet meclis üyelerinin kararlarını gözden geçirmelerini diliyoruz.

    Kamuoyuna saygıyla duyururız.

    Esenyurt Kent Konseyi

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir