• Esenyurtlu Suriyeliler otobüslerle geri dönüyor

    Esenyurt’tan memleketlerine kesin dönüş yapan Suriyelilere 127 kişi daha eklendi.

  • Esenyurt Belediyesi’nin organizasyonuyla 127 kişilik Suriyeli daha memleketlerine döndü.   Esenyurt Belediyesi’ne ait araçlarla Suriyeliler, ülkelerine dönmek üzere Esenyurt Belediyesi eski binası önünden Kilis Öncüpınar, Hatay Yayladağı ve Cilvegözü Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı. Kesin dönüş yapan Suriyelilerin eşyaları da Esenyurt Belediyesi tarafından ayrı bir araçla memleketlerine gönderildi. Sınır kapılarına ulaşan Suriyeliler güvenli bölgelerden ülkelerine ulaştırılacak.

    Geri dönüşler hızlanacak

    Esenyurt’tan yola çıkan kafileyi uğurlayan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt yaptığı konuşmada şu ana kadar Esenyurt’tan 6 bine yakın kişinin Esenyurt Belediyesi aracılığıyla ülkelerine döndüğünü vurgularken, “Biz göreve geldiğimizden bu yana da 600’ün üzerinde Suriyelinin dönüşüne aracılık ettik. Bugün 127 kişiyi daha gönderiyoruz. Bizim organizasyonlarımıza ilgi gösteriyorlar. Şu an 70 kişilik bir grup daha hazır. Onları da önümüzdeki haftalarda göndereceğiz. Artık haftalık, 15 günlük periyotlarla 100’ün üzerinde sayı oluştuğunda konvoylar oluşturulup ülkelerine dönmeleri sağlanacak. Buradaki vatandaşlarımız da onlara evlerini kapılarını açmaktan huzur duydular ama şimdi onlarda kendi evlerinde mutlu yaşarlar inşallah” dedi.

    Suriyelilerin dönüş için kendilerini tercih ettiğini vurgulayan Başkan Bozkurt “Suriyeli misafirlerimiz güvenli gittikleri için bizden memnunlar. Onlar gidecekleri yerlere bizim kontrolümüzde gidiyorlar. Hiçbir ücret almıyoruz. Onları sınıra kadar güvenle götürüyoruz. Hatta sınırdan sonra başlarına herhangi bir olay gelmesin diye de bizimle irtibatta oluyorlar.  Evlerine dolayısıyla güvenle gidiyorlar. Pırıl pırıl insanlar inşallah bundan sonraki yaşamlarında mutlu olurlar ve bir daha böyle bir olay yaşamazlar. Buradaki sorun artık büyümeye başlamıştı. Artık Suriyeli vatandaşlarla aynı bölgede yaşamak sıkıntılar doğurmaya başladı.  Bizim vatandaşlarımızın yaşam alanları gerildiği için onlar da artık gerilmeye başlamışlardı. Hayırlısı böyleymiş. Böylesi herkes açısından daha güzel olacak. Ben yolları açık olsun diyorum” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir