• ESENYURT’TA EKİPLER HAŞERE AVINDA

    Esenyurt Belediyesi, sinek ve haşere ile mücadele kapsamında ilçe genelinde sokaklarda ve çöp  konteynerlerinde ilaçlama çalışmalarına aksatmadan devam ediyor.

  • Esenyurt Belediyesi ilçede yaşayan vatandaşların daha temiz bir muhitte yaşamaları için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle Kurban Bayramı sonrası artan sinek ile insan sağlığını tehdit eden ve bulaşıcı hastalık taşıyan her türlü kemirgen ve uçan haşereye yönelik ilaçlama hizmetleri teknik donanımlı araçlar ve deneyimli personelle yürütülüyor.
    Esenyurt Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü ekipleri, bodrum, sığınak, apartman boşlukları, çöp konteynerleri, ortak alanlar ve haşerelerin ana üreme noktalarında gece gündüz ilaçlama çalışması yapıyor. İlçede, sokak sokak ilaçlama yapılırken, bu çalışmalar 20 personellik bir ekip, 12 araç, 1 elektrikli bisikletle yürütülüyor. Elektrikli bisiklet ise araçların giremediği dar alanlarda ve çöp konteynerlerinin ilaçlanmasında kullanılıyor. Ayrıca ekipler, sokak ve apartmanların yanında sitelere, açık ve kapalı otoparklara ücretsiz olarak ilaçlama hizmeti veriyor. Ekipler, ilaçlama sırasında  insan sağlığına zarar vermeyen maddeler kullanıyor.
    Belediye ekipleri günlük ilaçlama hizmetinin yanı sıra vatandaşlardan gelen talepleri de anında yerine getiriyor. Ekipler, ayrıca sivrisinek ve karasinekleri kökünden temizlemek için ana üreme noktalarını ilaçlıyor.
    Veterinerlik Müdürlüğü yetkilileri amaçlarının daha temiz ve yaşanılır olduğunu belirterek  Vatandaşların hiç yazışma yapmadan kolaylıkla isteklerini bildirdiğini ve günde 50 civarında ilaçlama talebi aldıklarını bildirdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir