• Esenyurt’ta Engelsiz Sanat Atölyesi

    Engelli öğrenciler, Esenyurt Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin açtığı Engelsiz Sanat Atölyesi'nde kazandıkları becerilerle hayata tutunuyor.

  • Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Engelliler Koordinasyon Merkezi, ilçede yaşayan engelli vatandaşların sosyal hayata kazandırılmasında önemli rol oynuyor. Engelli öğrenciler atölyede hem sosyalleşiyor hem de el becerileri kazanıyor. Esenyurt Kültür Merkezi’nde bulunan atölyede ilçedeki engelli öğrencilere yönelik ahşap boyama, takı tasarımı, ebru sanatı, mum sanatı, keçe, dekoratif ürünler gibi el sanatları alanında çeşitli çalışmalar yapılıyor. Üretilen el emeği ürünler açılan sergilerle satışa sunularak, elde edilen gelirle engelli öğrencilerin ihtiyaçları karşılanıyor.

    “Daha geniş kitlelere hitap edeceğiz”

    Engelsiz Sanat Atölyesi’nin engelli öğrencilerin sosyalleşmesi ve çeşitli el becerileri kazanmaları için önemli olduğunu vurgulayan Engelliler Koordinasyon Merkezi sorumlusu Çiğdem Lazkan, “Bu kurstan çocukların sosyalleşmesi ve topluma kazandırılması anlamında verim aldık. Çünkü çoğu çocuğumuz fazlasıyla asosyal ve gerekli sosyalliği kazanabilmeleri için burası onlara iyi geliyor. Hem arkadaş ediniyorlar, hem el becerilerini geliştiriyorlar, aynı zamanda hocalarımızla güzel çalışmalar yapıyorlar ve yapmış oldukları ürünleri gördüklerinde mutlu oluyorlar” dedi.

    “Vatandaşların desteğini bekliyoruz”

    İmkanları genişleterek daha iyi kurslarda daha büyük kitlelere hitap etmek istediklerini söyleyen Lazkan, “Biz çocuklarımızın sesini duyurarak, yaptıkları ürünleri daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz. Engellilerin aslında ilgilenildiği zaman güzel şeyler yapabildiklerini duyurmak istiyoruz. Çocuklarımızı insana, topluma kazandırmak adına onlara destek olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız da Esenyurt Kültür Merkezi içerisinde bulunan sergi alanımızı ziyaret ederek beğendikleri ürünleri alıp, öğrencilerimizin gelişimlerine destek olabilirler. Verilecek destekle, engelli öğrenciler daha güzel işler yapacaktır” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir