• ESENYURT’TA RAMAZAN COŞKUSU

    Esenyurt’ta Ramazan etkinlikleri sokak iftarları, meydanlarda iftar çadırları ve Ramazan akşamlarının vazgeçilmezi olan konser, tiyatro, söyleşi eğlenceleri ile devam ediyor.

  • Esenyurt Belediyesi tarafından her yıl hazırlanan Ramazan etkinlikleri bu yılda aralıksız devam ediyor. İlçenin 3 ayrı noktasında kurulan iftar çadırları ve her akşam farklı bir mahallede kurulan sokak iftarları ile Esenyurtlular bir sofrada buluşuyor.

    Sokak iftarlarının önceki gün ki adresi İncirtepe Mahallesi, Turgut Özal Caddesi Hürriyet Camii önünde, diğer iftar programı ise Pınar Mahallesi Yaşar Kemal Caddesi üzerinde kuruldu. Binlerce vatandaşın katıldığı iftar sofralarına Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’ da aynı sofrada vatandaşlar ile birlikte orucunu açtı.

    Başkan Kadıoğlu, “ İçinde bin aydan daha hayırlı bir günü barındıran 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında Rabbim tutulan tüm oruçları kabul eylesin. İnsanlarımızın ağız tadı bozulmadan, milletimizin birlik ve beraberliği daim olsun” dedi.  Siirt’te yaşanan elim helikopter kazasında şehit düşen kahraman askerlerimize Allahtan Rahmet, acılı ailelerine sabır diliyorum. Allah milletimize böyle acıları inşallah bir daha göstermesin” dedi.

    Esenyurt Belediyesi tarafından ilçenin 3 ayrı noktasında sabit iftar çadırı bulunurken, her gün ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtımı yapılmaktadır.

    Ramazan ayının geleneksel eğlence programları ise Gaziler Parkı Ramazan etkinlik alanında her akşam konser ve farklı etkinlikler gerçekleşiyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir