• Esenyurt’ta yaşayan Suriyeliler kesin dönüş yapıyor

    Esenyurt Belediyesi’nin organizasyonuyla 36’sı çocuk 117 Suriyeli grubu daha memleketlerine döndü.  

  • Kurban Bayramı’nı vatanlarında karşılayacak olmanın heyecanıyla Esenyurt Belediyesi’ne ait araçlarla Suriyeliler, ülkelerine dönmek üzere Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı. Kesin dönüş yapan Suriyelilerin eşyaları da Esenyurt belediyesi tarafından ayrı bir araçla memleketlerine gönderildi.

    Geri dönüşleri teşvik edeceğiz

    Esenyurt’tan yola çıkan kafileyi uğurlayan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yaptığı konuşmada “Suriye’deki savaştan dolayı Türkiye’ye gelen ve bir süredir burada yaşayan insanların geri dönmek için belediyeye başvurduklarını kaydederek, “Esenyurt’ta biz de elimizden geldiğince onların huzurlu ve mutlu olmaları , çocuklarının iyi eğitim almaları için burada bulundukları sürede, mutlu olsunlar diye elimizden geleni yaptık. Artık onların kendi memleketlerine dönmesi onlar içinde bizim içinde en doğrusuydu. Bize başvurdular memleketlerine gidecekler. Bu tatil için değil gittikleri zaman 5 sene buraya geri dönemeyecekler. Dolayısıyla kalıcı bir gidiş olacak. Umarım bundan sonraki yaşamlarında mutlu olurlar huzurlu olurlar. Bulunduğumuz coğrafya da umarım huzur sağlanır. Kardeşçe dostça yaşarız.”dedi.  Memleketlerine dönen Suriyelilerin gönüllü olarak gittiğini bildiren Bozkurt “Yol ücretleri ve iaşe bedellerini karşılıyoruz. Sınıra kadar onları yolcu ediyoruz. Sınırdan sonrada Kızılay memleketlerine evlerine göndermek için orada destek verecekler. Bundan sonraki süreçte de bu uygulama devam edecek. Onları evlerine döndürmek için teşvik edeceğiz. Böylece onlarda biz de daha çok huzurlu olacağız. Zira bir uyum sorunu başladı. Bu da bir zorunluluk haline geldi” şeklinde konuştu.

     Türk yetkililere teşekkür ederim

    Suriye’ye dönen grupta olan Muhammed Bekir, 6 yıl önce savaştan kaçarak Türkiye’ye geldiğini belirterek “ Burada, birçok yerde çalıştım. Suriye’ye gidiyorum. Bir bayram geliyor, şimdi bu dönüşte ikinci bayramım oldu. 6 yıldır annemi, babamı göremiyorum. Ben burada evlendim,2 çocuğumda Türkiye’de doğdu. Çok heyecanlıyım. Ben, Belediye Başkanımıza ve Türk halkına çok teşekkür ederim. Türkiye’yi özleyeceğim” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir