• Esenyurt’ta zabıtadan pazarda ıspanak denetimi

    İstanbul'da vatandaşların ıspanak ile birlikte tükettiği yabancı ottan zehirlenmesinin ardından harekete geçen Esenyurt Belediyesi zabıta ekipleri, ilçede bulunan pazarda denetlemelerde bulundu. Pazardan numune ıspanak toplayan ekipler, alınan numunelerin incelenmesi üzerine ilgili birimlere gönderileceğini belirtti.

  • Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçe genelinde kurulan pazarlarda vatandaşların ıspanak ile birlikte tükettiği yabancı ottan zehirlenmesinin ardından denetimlerde bulundu. Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü , Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı personel pazarlarda satılan ıspanak ve diğer yapraklı sebzelerin kontrolünü sağladı ve  numuneler topladı. Yetkililer, toplanan numunelerin incelenmek üzere ilgili birimlere gönderileceğini ifade etti. Pazarda alışveriş yapan vatandaşların da zabıtanın yaptığı denetimden memnun olduğu görüldü.

    Vatandaşı bilgilendirdiler

    Esenyurt Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bugün ilçede kurulan pazarları gezerek yaptıkları denetim ve numune toplamanın yanı sıra pazarcıları da bilgilendirdi. Bu arada çıkan haberler sonrası ıspanak satışlarında yüzde elli azalma yaşandığı görüldü. Pazarcılar, zehirlenmelerin ıspanağın içerisine karışan yabancı otlardan kaynaklandığını belirterek vatandaşlara ıspanağı iyi yıkayıp, ayıklanması yönünde tavsiyede bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir