• ESENYURT’TAN KUDÜS’E DESTEK

    Esenyurt Kudüs Platformu tarafından Esenyurt Gaziler Parkı’nda  düzenlenen mitingte Filistin’de katliam yapan işgalci İsrail ve insanlık dışı vahşete sebep olan ABD protesto edildi.

  • ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması üzerine protesto gösterisinde bulunan Filistinlileri acımasızca katleden İsrail’e tepki çığ gibi büyüyor. Esenyurt Kudüs Platformu tarafından Esenyurt’ta Esenyurt Kudüs Buluşması adı altında bir miting düzenlendi.

    Esenyurt Gaziler Parkı’nda bulunan Turgut Özal Stadyumu’nda  düzenlenen mitinge Esenyurt Belediye Başkanı ve aynı zamanda Esenyurt Kudüs Platformu Başkanı olan  Ali Murat Alatepe ile 3 bin civarında Esenyurtlu vatandaş katıldı.

    Mitingte İsrail’in yaptığı zulüm telin edilirken ABD ve İsrail yoğun bir şekilde protesto edildi. Vatandaşlar mitinge Türk ve Filistin bayrakları ile katılarak Filistin’le beraber olduklarını belirttiler ve İsrail’in zulmünü lanetle haykırdılar. Vatandaşlar mitingte “Filistin ilelebet Müslüman olacaktır.  Kudüs İslamdır, İslam kalacak. Kudüs İslam aleminin namusudur. Özgür Kudüs ümmetin kalbidir.” diye sloganlar attılar. Miting sırasında kalabalık sık sık “Kahrolsun İsrail” şeklindeki sloganlarla İsrail zulmünü protesto etti.  Mitinge katılan vatandaşlar şehit olan Filistinlilere ve bir an önce zulmün sona ermesi için dua ettiler.

    KORKAKSIN İSRAİL

    Esenyurt’tan Kudüs’e bir mesaj göndermek i stediklerini belirten Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe şöyle konuştu “İsrail’in dünyaya büyüklük yapma imkanı yok. Halka ve hakka dayanmayan hiçbir şey sürdürülebilir değildir. Bizim 600 yıllık ecdadımız kimseyi kırmadan, gittiği yerleri imar ederek gönül kazanarak hüküm sürmüştür. Bu şekilde 600 yıl kalmış ve hala iyi bir şekilde anılmaktadır. Amerika ve İsrail yaptıklarıyla dünyaya meydan okudu. Bunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gördü ve ret etti. Karşınızdayız dedi.  Türkiye olarak gerekeni yapacağız. Cuma günü mahşeri bir kalabalıkla Cumhurbaşkanımızla birlikte Yenikapı mitinginde olacağız. Orada dünyaya İsrail ne yaparsa yapsın Filistin’in yalnız olmadığını göstereceğiz. İsrail yapamayacak. Onları bacaklarını koparttıkları insanlar bitirecek. Ağaçların arkasına saklanacak kadar korkaksınız. Bir yerde duracaksın korkak İsrail. “ Alatepe, İsrail’in kullanmadıkları yeni silahlarını Filistinlilerin üzerinde deneğini belirterek”  Türkiye Cumhuriyeti gerekeni yapacaktır. Türkiye’yi hafife alıyorlar. Bizim gönül coğrafyamız Afrika’dan Asya’ya tüm dünyaya uzanıyor. Dünyanın her yerindeki insanlara umut olacak Türkiye’den başka ülke yok. Cumhurbaşkanımızın çizdiği yolda giderek doğruya ulaşacağız” dedi.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir