• Esenyurt’un altın kızı Bakü’den altın madalyayla döndü

    Esenyurt Belediyesi’nin desteklediği milli güreşçi Emine Çakmak Bakü'den altın madaylayla döndü. Emine Çakmak Olimpik Yaz Festivali’nde birinci olarak altın madalya kazandı.

  • Esenyurt Belediyesi’nin desteklediği milli sporcular, çıktıkları uluslararası  organizasyonlarda madalyalar kazanmaya devam ediyor. Bu sporcuların sonuncusu ise milli güreşçi  Emine Çakmak oldu. Çakmak, Azerbaycan’ın ev sahipliğinde başkent Bakü’de düzenlenen 15. Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’nin (EYOF 2019) ikinci gününde yapılan güreş müsabakalarında rakibini yenerek ilk altın madalya aldı.

    Emine Çakmak, kadınlar 48 kilo müsabakalarında Rus ve Belaruslu rakiplerini yenerek finale yükseldi. Finalde 49 kilo ile Romanyalı rakibini Ana-Maria Pirvu’yu da yenen Çakmak, altın madalya aldı. Elde ettiği şampiyonlukla Bakü’den tüm dünyaya İstiklal Marşını dinleten Çakmak Esenyurt’a ve Türkiye’ye büyük gurur yaşattı.

    “Hedeflerime adım adım ilerliyorum”

    Azerbaycan’a şampiyon olmak için geldiğini vurgulayan Emine Çakmak, “49 kilogramda şampiyon oldum, bayrağımı taşıdım, çok güzel bir duygu. Gelecekteki hedeflerim Avrupa, Dünya, Olimpiyat şampiyonluğu ve hepsine adım adım ilerlemek istiyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir