9 May 2026
  • Esenyurt’un ulaşımını rahatlatacak proje açıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kentin en kalabalık nüfusunun olduğu Esenyurt’un otopark ihtiyacını karşılayacak dev bir projeye daha imza attı. Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Adile Naşit’in adının verildiği “Esenyurt Adile Naşit Bulvarı Zeminaltı Otoparkı” törenle hizmete açıldı. Bölgenin trafik yoğunluğu ve otopark sorununa derin bir nefes aldıracak projenin açılışına İBB Başkanvekili Nuri Aslan, Seçilmiş Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, çevre ilçelerin belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, İBB Bürokratları ve Esenyurt halkı katıldı. Proje hakkında İSPARAK Genel Müdür Vekili Neyran Elayak’ın ön bilgilendirmesi ile başlayan törende İBB Başkanvekili Nuri Aslan ve Ahmet Özer birer açılış konuşması yaptı.

    Esenyurt’un ulaşımını rahatlatacak proje açıldı

    Aslan, konuşmasına şöyle sürdürdü;

    “Büyük bir adaletsizlik sarmalının içindeyiz. Dün sabah yapılan operasyonla İstanbul Büyükşehir Belediyesi bürokratlarımızın da içinde olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Rahatlıkla soruşturma, ifadeye başvurma veya bilgi alma yöntemleriyle yürütülebilecek süreçler, telafisi imkansız operasyonlara dönüşüyor. Önceki yıllarda yüzlerce, hatta binlerce kez denetime tabi tutulmuş; tam 1.590 kez denetlenmiş İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları, çalışanları ve siyasetçileri çeşitli sebeplerle gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor. Devletin tüm ilgili makamları tarafından, biraz önce söylediğim gibi, defalarca araştırılmış bir belediyeden bahsediyoruz. 2019 yılına kadar, yani 20 yılda toplam 115 kez denetlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, son 6 yılda 1.590 kez denetlenmiştir. Biz, devletin bürokratlarına, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm memur kardeşlerimize güveniyoruz; bu önemlidir. Ama devletin büyüklüğü de önemlidir. Hükümetler gelip geçicidir, devletler kalıcıdır. Bizim devletimize ve devletimizi yöneten bürokratlarımıza olan güvenimiz tamdır.”

    “Esenyurtumuzun iradesiyle seçilmiş Belediye Başkanımız Ahmet Özer’in yeniden aramızda olmasının üzerinden altı ay geçti. Altı aydır halkın iradesi tecelli edemiyor; seçilmiş Belediye Başkanı görevine iade edilemiyor. Ama çok şükür, en azından kızının, oğlunun, eşinin yanında ve bizlerle beraber. Ancak hala görevinin başına dönemedi. Esenyurt halkının iradesi tam anlamıyla tecelli edemiyor. Biz devletimizden, Esenyurt halkının iradesinin seçilmiş Belediye Başkanı’na tekrar teslim edilmesini bekliyoruz. İnanın bizim tek derdimiz var; o da vatandaşa hizmet etmek. Hizmet etmeye devam edeceğiz. Biliyorum ki hukuk er ya da geç galip gelecek. Biz kazanacağız! Duyuyor musunuz arkadaşlar? Biz kazanacağız! Biz kazandıkça milletimiz kazanacak; milletimiz kazandıkça Türkiye Cumhuriyeti Devleti kazanacak. Bizim hizmetimiz bu devlete ve bu miledir.”

    “DEVLET, KENDİNE HİZMET EDENLERİ ASLA UNUTMAZ”

    “Adile Naşit ne güzel, ne kıymetli bir isim. Başta da söyledim; Hafize Ana, Hababam Sınıfı… Hababam Sınıfı bu toplumun aynası ve gerçeğidir. Keşke o kültür devam etseydi de bugün okullarda çocuklarımız ölmeseydi. Bizim Hafize Analara, bizim Anadolu’nun annelerine ihtiyacımız var. Bizim yapay, doldurulmuş, sonradan öğretilmiş insanlara ihtiyacımız yok. Anadolu kültürü her şeye kaimdir. Dolayısıyla ben de annemden memnunum; eminim siz de annenizden memnunsunuzdur. Allah benim annemin de mekanını cennet eylesin. Adile Naşit aklımıza gelince güler yüz ve sevgi gelir. Her koşul ve şartta sevgiyi hatırlayın. Hababam Sınıfı’ndaki o çocukları düşünün; yaramazlık yapıyorlar ama o yine güzel yüreğini açıyor. İşte biz de güzel yüreğimizi devletimize ve milletimize açtık. Göreceksiniz; bu devlet ve bu millet bu yüreği fark edecek. Ekrem İmamoğlu’nu ve yol arkadaşlarını fark edecek. Devlet, kendine hizmet edenleri asla unutmaz. Böyle isimler birbirimize daha yakın olduğumuz günleri hatırlatıyor aslında. Biz hala o filmler çıkınca televizyonun başına oturuyoruz. On yaşındaki çocuk da elli yaşındaki de hala o filmleri izliyor. Çünkü orada Anadolu’nun ta kendisi, yani biz vardık. Biz olmaya devam edeceğiz.”

     “ADİLE NAŞİT BULVARI ZEMİN ALTI OTOPARKIMIZ, ALTI BODRUM KATTAN OLUŞUYOR VE 359 ARAÇ KAPASİTESİNE SAHİP”

    Bir milyonu aşkın vatandaşımızın yaşadığı Esenyurt bölgesindeki otopark sorununa önemli bir çözüm sunuyoruz. Adile Naşit Bulvarı Zemin Altı Otoparkımız, altı bodrum kattan oluşuyor ve 359 araç kapasitesine sahip. Bunların 53 tanesi elektrikli araç park alanı, 13 tanesi ise engelli yeridir. Burada iki şeye dikkatinizi çekiyorum: Birincisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin teknolojiye bakışı; elektrikli araçları park ve şarj edeceğiniz alanlar. Bu, ‘Erişelebilir İstanbul’ için yapılan bir çalışmadır. Bu ne demek? Her yurttaşımız aracıyla gelip park etsin, eşit yurttaş olsun. Bizim bu ülkede istediğimiz tek bir şey var: Herkes eşit olsun. Zenginin çocuğuyla fakirin çocuğu eşit olsun; Kayseri’den gelenle Denizli’den gelen eşit olsun.

    “7 YILDA OTOPARK KAPASİTESİNİ % 40 ARTIRAN ANLAYIŞI EKREM İMAMOĞLU İLE HAYATA GEÇİRDİK”

    “2019 yılından bu yana, Ekrem İmamoğlu başkanlığında, kıymetli bürokratlarımızın ve siyasetçilerimizin katkılarıyla tam 33 bin 789 araç kapasiteli 250 tane otoparkı İstanbul’a kazandırdık. Ekrem İmamoğlu kazandırdı. Bu 250 otoparkın tam 40 tanesi, yani 17 bin 715 araç kapasitesi katlı otoparklardan oluşuyor. İSPARK’ın toplam otopark kapasitesi şu an 118 bin 423’tür. 7 yılda İstanbul’un otopark araç kapasitesini %40 oranında artıran bir sosyal belediyecilik, halkçı belediyecilik anlayışını Ekrem İmamoğlu ile hayata geçirdik.”

    “ESENYURT’TA ULAŞIMI RAHATLATACAK VE PARK SORUNUNA ÖNEMLİ ÖLÇÜDE KATKI SUNACAK BİR YATIRIM OLMUŞTUR”

    Esenyurt’un seçilmiş Belediye Başkanı Ahmet Özer de sözlerine tutuklanan seçilmiş belediye başkanlarına selam ileterek başladı. Özer,, “Ulaşımın da en önemli noktalarından bir tanesi, maalesef Türkiye’de yeterince ilgi gösterilmeyen otopark meselesidir. Bunu bizzat günlük hayatta yaşıyorsunuz; caddelerimiz park edilen araçlardan geçilmiyor. Avrupa’ya gidin, böyle bir şey göremezsiniz. Çünkü bir yerde bir inşaat, bir yerleşim veya bir konut varsa, ona uygun mutlaka otoparkı da olması lazım. Esenyurt, en çok bundan muzdarip olan yerlerin başında geliyor. Ama bugün İBB, hepimizi güzel ve neşeli günlere götüren o değerli sanatçımız adına altı katlı bir otopark yaptı. Bugün bu vesileyle bu açılışta bulunuyoruz. 359 tane araç burada park edecek ve şehir merkezinde ciddi bir rahatlama meydana getirecektir. İnsanlar milyonlar verip evler yapıyor, milyonlar verip arabalar alıyor ama o arabayı park edecek yeri düşünmüyor. Bizde hala bu zihniyet tam gelişmemiş; bunu mutlaka yerleştirmemiz lazım. Çünkü otopark, ulaşımın en önemli nirengi noktasıdır. O nedenle bugün burada açılan otopark, Esenyurt’ta ulaşımı rahatlatacak ve park sorununa önemli ölçüde katkı sunacak bir yatırım olmuştur. Bu vesileyle tekraren İBB’ye, Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve Başkan Vekili Nuri Aslan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

     

    Konuşmaların ardından protokol üyelerinin çektirdiliği toplu hatıra fotoğrafıyla program sona erdi.

    Bir yanıt yazın