• EŞİT HİZMET VERİYORUZ

    Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gürpınar’da yaşayan kadınlarla Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde kahvaltıda bir araya geldi.

  • Kadınları; eğitim, kültür, sanat ve sosyal birçok olanak sunan bu merkezden faydalanmaya davet eden İmamoğlu, “Beylikdüzü’nün neresinde yaşanılırsa yaşansın eşit hizmet alma şansını vatandaşa sunmayı amaçlıyoruz. Gürpınar’ın Beylikdüzü’nün hiçbir noktasından farkı, eksikliği kalmasın diye çalışıyoruz.” diye konuştu.

    Gürpınar Mahallesi’nde yaşayan kadınları, Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıda ağırlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, merkezin bir sosyalleşme ve eğitim alanı olduğunu vurgulayarak tüm kadınları hizmetlerden faydalanmaya davet etti.  Masaları tek tek dolaşan ve misafirlerle ilgilenen İmamoğlu, “Bir araya geldikçe bağımız kuvvetlenir, sohbet eder, sorunlarımızı daha iyi tespit ederiz. Bazen mesafeli kalıyoruz. Bu buluşmalarda bunu aşmış oluruz.” dedi. Kahvaltı etkinliğine CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer ve Meclis Üyesi İlyas Yılmaz da katıldı.

    Her Alanda Kapsamlı Hizmet…

    Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nin dönüşümünden bahseden Başkan İmamoğlu, “Bu nokta hepinizin bildiği gibi daha öncesinde atıl durumdaydı ve kötü alışkanlıklara sebep olan bir ortam vardı. Şimdi, 4-5 bin metrekarelik bir alana sahip Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde üniversite ve ortaokul çağındaki çocukların sınava hazırlıklarına hizmet eden 40’a yakın derslik, sanat kursları, kadınlar için mesleki kurslar, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kapsamında psikolog ve sosyologlarımız, Sağlık Müdürlüğü’nün Sağlık Kabini, sadece kadınlara yönelik spor salonu sizlere hizmet etmek için hazır. Muhtarlığımızı da buraya taşıdık.” şeklinde kaydetti. İmamoğlu, Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde sadece kadınlar özel eğlence günlerinin düzenleneceğinin sözünü de verdi.

    Gizli Kahraman Zübeyde Ana…

    Başkan İmamoğlu, kadınların toplumda nasıl bir öncü görev üstlendiğini ve büyük değişimlere sebep olduğunu ortaya koyarak, “Anneler isterse hayatı değiştirir. Çünkü anneler gelecek nesli yetiştirir. Onlar iyi evlat yetiştirirse Türkiye değişir, Dünya değişir. Cumhuriyeti kuran ve bu ülke için büyük mücadele veren Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasında gizli kahraman kim diye sorduğumda cevap elbette annesi Zübeyde Ana. Tüm annelerin adına bu merkeze Zübeyde Ana ismini verdik. Buraya sizler sahip çıkacaksınız.” diye ifade etti. İmamoğlu, bu ilçede özellikle kadınların huzurlu yaşamasını istediklerini, kadınların hak ettiği yerde olması için çalışacaklarını belirtti.

    Sitelerin Kentsel Dönüşüme İhtiyacı Var

    Gürpınar’daki konut alanlarının durumunu da değerlendiren İmamoğlu, sitelerin hızlı bir değişime, kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi. Bunun için meclis kararımızı aldıklarını ve Büyükşehir Meclisi’nden de geçtiğinde sitelerin kentsel dönüşümünde hiçbir engel kalmayacağını ifade eden İmamoğlu, “Yenilenmiş, daha sağlıklı evlerinizde yaşamış olacaksınız.” dedi. 80 Yıl Parkı’ndaki İSKİ çalışması sona erdiğinde bu noktanın ailece gidilebilecek hoş bir yer haline geleceğini de ekleyen İmamoğlu, çok uygun fiyatlarla hizmet alınabilecek bir sosyal tesis yapacaklarını kaydetti.

    kahvalti-5

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir