• ESNAFA PROJEYİ ANLATIYORLAR

    Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Geri Dönüşüm Gelecektir Projesi kapsamında eğitim, bilgilendirme ve uygulama programı kapsamında ilçe esnafını bilgilendiriyor.

  • Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki esnafı tek tek ziyaret hem projeyi anlatıyor, hem de ambalaj atıklarının (kağıt, plastik, cam, metal) çöpten ayrı toplanarak geri dönüştürülmesi hakkında bilgi veriyor.

    Esnafa proje hakkında bilgi verildi

    Büyükçekmece esnafını proje hakkında bilgilendiren belediye ekipleri gerekli tebligatları yaptıktan sonra da işyerlerine geri dönüşüm kutuları yerleştiriliyor. Geri Dönüşüm Gelecektir Projesi kapsamında daha önce öğrencileri, vatandaşları ve sivil toplum kuruluşlarını da bilgilendiren Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, esnaf bilgilendirme uygulamasını ilçe genelinde sürdürüyor.

    “Esnafımız üzerine düşen yapacaktır”

    Projenin amacının çevre bilinci ve çevre duyarlılığını arttırmak olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  “Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz daha önce okullarda öğrencileri, Pazar yerlerinde vatandaşlarımızı ve düzenledikleri toplantılarla sivil toplum kuruluşlarımıza Geri Dönüşüm Gelecektir Projesi hakkında bilgi verdiler. Projenin bu aşamasında da ilçemiz genelinde faaliyet gösteren esnaflarımıza bilgilendirme yapıldı. Ambalaj atıkların çevreye zarar vermemesi, yerinde ayrıştırılarak geri dönüşüme katkı sağlanması konusunda, esnafımızın da üzerine düşeni yapacağından eminim” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir