18 Ekim 2024

ESNAFA VEFA ÖDÜLÜ

Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy Kent Konseyi , Ahilik Haftası kapsamında Bakırköy ilçesinde bulunan 15 esnafa vefa için ödül töreni düzenledi.

ESNAFA VEFA ÖDÜLÜ

Bakırköy Belediyesi Yeşilköy Sanat Evi ve Kent Müzesi’nde düzenlenen etkinlikle Bakırköy’ün 15 mahallesinden Bakırköy’ü yaşatan 15 esnafa ‘Esnafa Vefa Ödülü’ verildi. 15 Mahalle Muhtarının belirlediği ve Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ile birlikte plaketlerini verdiği etkinlikle esnaflığın geldiği zor sürece dikkat çekilmeye çalışıldı.

Bakırköy’de ilk defa düzenlenen programda tüm esnafa, Bakırköy’e ve Türkiye’ye yaptıkları katkılar için teşekkür ederek  bir konuşma yapan Başkan Kerimoğlu, bir esnaf çocuğu olarak esnafın sıkıntılarını çok iyi anladığını ve Anadolu’nun en önemli geleneğinin temsiliyetini sürdürdüğümüz ‘Ahilik Haftası’nda bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadığını belirtti.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu: “Babam emekli olduktan sonra bakkal işletti ben de yanında çalıştım. Dükkânı bereket duasıyla açar, hayırlı müşteri ister, müşteri haklıdır derdik. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı hepimiz biliyoruz. İstihdam, işsizlik, üretimsizlik, cari açık problemlerimiz var ve ekonomimizin artık sürdürülemez olduğu her kesimin ortak görüşü. Ülkemizdeki bu olumsuzlukların ilk farkına varan  halkımız hatta halktan da önce küçük ve orta ölçekli esnafımızdır. Toplumun ekonomik alanda sorununu yakından takip eden halkın bu yöndeki sıkıntısını omuzunda taşıyan güç küçük ve orta ölçekli esnafımızdır. Esnafın yaşadığı sıkıntı bu anlamda aslında ülkenin yaşadığı sıkıntıdır. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu öğrenmek isterseniz pahalı anketlere gerek yoktur; mahallenin bakkalı, manavı, kasabı, pazarcısı, berberi ile konuşmak ülkenin ahvalini anlamanızı büyük resmi en net görmenizi sağlar.” dedi.

Esnafın var olmasının ülkenin değerlerinin var olmasıyla ortak kaderi olduğunu vurgulayan Kerimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnafımızın örgütlülüğüne katkı sunmak, destek olmak, onların kazancını güçlendirebilmek ve onların toplum hayatındaki yeri ve önemini daha da artırabilmeyi amaçlıyoruz. Günümüzde küçük esnaf zorda, cadde-sokak esnafı zorda, alışveriş merkezleri hazır yiyecek firmaları kültürü oluştu. İlk defa düzenlediğimiz bu tür bir toplantı farklı yapılabilecek bu tür etkinlikler umuyorum ki esnaf örgütlenmesinin güçlendiği, toplumsal dayanışmanın kalıcı olduğu birlikteliğimize vesile olur. ”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir