• EVLİLİK OKULUNDA 40. DÖNEM GERİDE KALDI

    Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 2015 Mart ayında itibaren başlayan ‘‘Evlilik ve Yaşam Okulu’’ eğitimlerinde 40. Hafta geride kaldı. 

  • Türkiye’de ilk Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kuran Avcılar Belediyesi’nin evli veya evlilik hayatına hazırlanan çiftler için düzenlediği “Evlilik ve Yaşam Okulu” konu başlıklı eğitim programı, Psikolog, Aile Danışmanı Hacı Tekin’in anlatımı ile Zübeyde Hanım Nikâh Sarayı Salonu’nda gerçekleşti.

    Kadın ve erkeğin eşit şartlarda büyütülmesi, cinsiyet eşitliği temellerinde eğitim verilmesi ilkesiyle hizmet veren Avcılar Belediyesi, ‘‘Evlilik ve Yaşam Okulu’’ konulu eğitim programı ile sosyal ve kültürel sorumluluk projelerine ara vermeden devam ediyor. Sağlıklı bir evliliğin; şiddetin her türlüsünden uzak, birbirinin fikirlerine saygılı çiftler yaratacağını, bunun neticesinde de başarılı, özgüveni yüksek ve birbirlerinin hakkına saygılı çocukların yetişmesini amaç edinen Avcılar Belediyesi, eğitime olan yatırımlarını sürdürüyor.

    DOĞRU İLETİŞİM, SAĞLIKLI EVLİLİK

    Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli; “ Mutlu aileler sağlıklı toplumların temelini oluştururlar. Evlilik öncesi birbirini tanıma, anlama eğitimi alan çiftlerin evlilikleri daha uzun ve daha sağlıklı olmaktadır. Bu sebeple de evlilik ve yaşam okulu konu başlığı ile çiftlerimize eğitim veriyoruz. Bu eğitim sayesinde programa katılan çiftlere kadın ve erkeğin eşit olduğunu, görev ve sorumluluklarının karşılıklı olması gerektiğini hatırlatıyoruz. ” dedi.

    Katılan çiftlere uzun bir evliliğin sırları, sevgi dolu bir beraberlik oluşturmanın püf noktaları, aile içi şiddet ve farklı kültürlerden evlilikler gibi konularda eğitim verildi. Evlilikte ilişkiyi geliştirebilecek pratik önerilerin anlatıldığı eğitim seminerinde Psikolog Hacı Tekin; ‘‘Aşk duygusu içerisinde yer alan temel bileşenler sıkı dostluk, tutku ve bağlılıktır. Aşkın devamı için eşlerin birbirine zaman ayırmaları, birbirleriyle ile iyi arkadaş olabilmeleri, serbest zamanları beraber paylaşma konusunda istekli olmaları gerekir. Sevgiyi hissetmek yetmez. Onu göstermek, ona önem vermek gerekir ’’ dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir