• FARKINDALIK MAÇI…

    Beylikdüzü Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde önemli bir organizasyona imza attı.

  • Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile İstanbulspor Beylikdüzü Basketbol Takımı, Dünya Engelliler Günü’nde gösteri maçında karşı karşıya geldi. Beylikdüzü Tuncay Soyak Spor Salonu’nda gerçekleşen organizasyona, 600’e yakın engelli birey ve ailesi katıldı.

    Engelli bireylerin yaşam standartlarını yükseltmeyi, sağlık ve spor açısından ihtiyaçlarını karşılamayı görev edinen Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Spor İşleri Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ilçede yaşayan engelli bireyleri anlamlı bir organizasyonla bir araya getirdi. Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ve İstanbulspor Beylikdüzü Basketbol takımının gösteri maçında karşı karşıya geldiği etkinlik Beylikdüzü Tuncay Soyak Spor Salonu’nda gerçekleşti. Organizasyona Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlar da katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan gösteri maçının başlama vuruşunu Meclis Üyesi ve İstanbulspor Beylikdüzü Basketbol takımı Başkanı Fatih Keleş yaptı. Renkli görüntülere sahne olan maçta İstanbulspor Beylikdüzü Basketbol takımı farkındalık yaratmak adına tekerlekli sandalyeye oturdu. Sporcuların oldukça zorlandığı müsabakada dostluk kazanırken, Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır da, “Göreve geldiğimiz günden bu güne Beylikdüzü’nde hepimizin birer engelli adayı olduğunu bilerek hareket ediyoruz. Engelli kardeşlerimize engelli olduklarını hissetmeden yaşayabilmeleri adına elimizden geleni yapıyoruz. Herkesin de bu bilinçle hareket etmesini temenni ediyorum.” dedi.

    Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ali Onur Baştuğ ise, “Hayata engel yoktur, biz engelsiz bir Beylikdüzü için çalışıyoruz. Tüm hizmetlerimiz Beylikdüzü’nde yaşayan özel gereksinimli bireylerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek ölçüde.” diye konuştu. Dünya nüfusunun yüzde 15’ini oluşturan engelli vatandaşların her yıl çeşitli organizasyonlarla bir araya geldiği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, Beylikdüzü’nde gerçekleşen organizasyonda vatandaşlara ikramlar da oldu. 600’e yakın engelli birey ve ailesinin izleyici olarak katılım göstereceği programda kurulan sirk, zumba ve modern dans gösterisi ile de çocuklar keyifli vakit geçirdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir