• Filiz Akın’ın yaşamına dair notlar: Hayatın provası yok

  • Yeşilçam’da oynadığı kült filmlerle toplumda rol model haline gelen Filiz Akın, çocukluk yaşamından anneliğe, sinema hayatından sefirelik yıllarına, yaşadıklarını Hayatın Provası Yok isimli kitapta sevenleriyle paylaştı. Bircan Usallı Silan’ın hazırladığı nehir söyleşisi türündeki Hayatın Provası Yok kitabı İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda yerini aldı.

    Mutluluk ve Başarıyı Yakalamanın Sırlarını Açıklıyor

    Filiz Akın bu kitapta Ankara’da doğduğu evi, terzi annesiyle beraber hayatın nakışını nasıl işlediklerini, TED Koleji’nde kendisine takılan lakabı, sinema kariyerine nasıl başladığını ve Paris’teki yaşamını büyük bir içtenlikle anlatıyor. Özel hayatına dair soruları da yanıtlayan Filiz Akın, kendi yaşamından hareketle okura yaşama dair ipuçları veriyor. Usta oyuncu bunun yanı sıra; mutluluk ve başarıyı yakalamanın sırlarını açıklarken yaşadığı eşsiz tecrübeyle gençlere hayatları boyunca rehber edinecekleri öğütler vermeyi de ihmal etmiyor.

    Filiz Akın’ın Yaşamına Dair Her Şey Bu Kitapta 

    Bircan Usallı Silan’ın sorduğu özel sorulara Filiz Akın’ın verdiği cevaplarla bir yaşam literatürüne dönüşen bu çalışma, şimdiden nehir söyleşilerine iyi bir örnek olarak gösterilecek türden. Hayatın Provası Yok kitabında, son izlediği diziden, en beğendiği yazarlara; zevkle yediği yemeklerden keyif aldığı müziklere kadar Filiz Akın hakkında merak edilen pek çok bilgi yer alıyor.

    Bircan Usallı Silan’ın düzenlediği Yeşilçam’ın sarışın yıldızını anlatan Hayatın Provası Yok, İnkılâp Kitapevi etiketiyle tüm kitapçılar ve satış platformlarında.

    Filiz Akın Hakkındaki Düşünceler

    Film yıldızı olmak ilginç bir deneyim. Kim bilir kaç insanın hayalini süslüyorsun, kim bilir kaç bin duvarda resmin asılı, kim bilir kaç genç kız sana benzemeye çalışıyor. İşte bütün bunlara rağmen “sahici, yalın, dost bir insan” kalabilmek için Filiz Akın olmak gerekiyor.

                                                                                                                                      Zülfü Livaneli

    Adını duyunca içimin titrediği Filiz; narin, duygusal, zarif kişiliğinin yanı sıra her olayı metanetle karşılayan çok güçlü bir yanı da olan arkadaşım… En umutsuz anda bile, bir umut ışığı yakalar. Hayatımda olduğu için kendimi şanslı hissediyorum. Sinemanın efsane ismi, sarışın güzeli, herkesin kalbine girmiş Filiz Akın’ım.

    Türkan Şoray

     

    Çocukken açık hava sinemasına gider gazozumuzun içine sarı leblebi atar o sihirli dünyayı seyrederdik. Sarı uzun saçları, zarafeti ve şıklığı bana hep çok farklı gelmişti. Yıllar sonra kendisini tanıdığımda sadece dış güzelliği değil ruhunun da ne kadar güzel ve gerçek olduğunu gördüm. Benim hem ablam, hem arkadaşım, hem sırdaşım oldu…

    Oya Başar

     

    Filiz Akın… Bana hayat veren insan. Zevkli, kaliteli, kibarlık örneği… Kanseri bile nazikçe karşılayan hayat öğretmenim. Beni hep şaşırtmayı başaran benim en iyi arkadaşım, annem.

    İlker İnanoğlu

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir