20 Eylül 2024

Gaziler Esenyurt’ta anıldı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, 19 Eylül Gaziler Günü’nde düzenlenen etkinliklere katılarak gazilerle bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından konuşan Başkan Özer; “Bir vatanın vatan olabilmesi için, o vatanın can pahasına savunulması gerekir. Bu uğurda canlarını veren aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli gazilerimize ise uzun, sağlıklı bir ömür diliyorum.” dedi.

Gaziler Esenyurt’ta anıldı

Esenyurt’ta 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı tören alanında çelenk sunma programı düzenlendi. Esenyurt Gaziler Derneği öncülüğünde gerçekleşen programa Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Gaziler Derneği Başkanı İsmail Kalaycıoğlu, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, gaziler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda öğretmen ve öğrenciler tarafından gaziler için özel olarak hazırlanan gösteriler katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Gazilerle Birlikte Yemek Yenildi

Günün akşamında ise Esenyurt İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu tarafından gaziler için düzenlenen yemek programına katılan Prof. Dr. Ahmet Özer, gazilerin her biriyle tek tek selamlaşarak onların taleplerini ve önerilerini dinledi. Fedakar gazilere ve ailelerine sağlık ve sıhhat dileyen Başkan Özer, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bir vatanın vatan olabilmesi için, o vatanın can pahasına savunulması gerekir. İlk olarak bu uğurda canlarını veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün aramızda bulunan değerli gazilerimize de uzun, sağlıklı ömürler diliyorum. Onların fedakârlıkları sayesinde kurulan ve yaşatılan bu vatanda, bizler her zaman gazilerimizin ve şehitlerimizin bu büyük fedakârlıklarını bilerek ve yüreklerimizde taşıyarak yaşayacağız. Bu ruh, bu ülkenin harcında vardır. Çanakkale’de, Kıbrıs’ta ve bugün burada olduğu gibi. Milletimiz, vatan söz konusu olduğunda tek yürek halinde hareket eden bir millettir ve bu gerçek her zaman geçerliliğini koruyacaktır. ‘Gerisi teferruattır’ diyerek, yurt savunmasına birlikte koşan bir milletin evlatlarıyız. Bu nedenle, bugünü tarihi bilinçle anlamak ve geleceğe güvenle bakarak umutla yaşamak için bir fırsat olarak görüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Sayın Kaymakamımıza bu anlamlı etkinliği düzenlediğinden dolayı teşekkür ediyorum. Kıymetli gazilerimize ve ailelerine de torunlarıyla birlikte uzun, sağlıklı bir ömür diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir