19 Eylül 2024

GAZİLER GÜNÜ’NE ÖZEL KUTLAMA

Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Kaymakamlığı, Nikah Sarayı’nda Gaziler Günü’ne özel yemek düzenledi. 

GAZİLER GÜNÜ’NE ÖZEL KUTLAMA

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan yemeğe, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Ali Doğan, Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, Garnizon Komutanı Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Engin Kadir Kartal, Şişli İlçe Emniyet Müdürü Melih Ekici ile gaziler ve aileleri katıldı.

“MİLLETİMLE GURUR DUYUYORUM”

Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra konuşmasını gerçekleştiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar bu ülke için, bu topraklar için, bayrağımız, dinimiz, namusumuz ve şerefimiz için gözünü kırpmadan canlarını veren kıymetli şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyorum. Gazilik şerefine erişmiş bütün gazilerimizden de ahirete intikal edenlere rahmet diliyorum. Şairimizin söylediği gibi ‘ Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda.’ İşte böyle bir noktadayız. Bu ülke için şehit olmaya can atan kardeşlerimiz var. Bunun en güzel örneklerini dün Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda yaşadık. 15 Temmuz’da nasıl büyük bir millete sahip olduğumuzu bir defa daha gördük. Rabbim böyle bir milleti mensubu olmaktan duyduğumuz şerefi daim etsin. Bu milletin bir ferdi olmaktan sizler gibi bende gurur duyuyorum. Milletimle gurur duyuyorum” dedi.

“BUGÜN GAZİLERİMİZİN GÜNÜDÜR”

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı verilişinin 92.yıl dönümü. Bugün bize emanet olan gazilerimizin günüdür. Bugün burada bizimle olan tüm gazilerimize ve ailelerine çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesini belki bugün değil ama 20 sene sonra tarih kitaplarında okuduğumuz zaman çocuklarımız öyle bir gururlanacak ki dedeleri anneleri ve babaları el ele verdi, abdestini aldı ve tankların önüne yatmak için sokaklara çıkmış diyecekler. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Rabbimden şehitlerimize rahmet diliyorum ve  katılan tüm gazilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum”dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir