16 Eylül 2024

Geleneksel el sanatlarını deneyimlediler

Geleneksel el sanatlarını deneyimlediler

Bulgaristan’ın Toplum ve Gençlere Yardım için Ruse Derneği (Association of Ruse in Help for Society and Young People) ile ortak yürüttüğümüz Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma için Yetişkin (Adult Towards a Rural Sustainable Development) projesi, 2-9 Şubat 2022 tarihleri arasında Beşiktaş’ta düzenlendi.

Geleneksel el sanatlarını deneyimlediler

Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Bulgaristan’dan gelen geleceğin eğitimcileri, Beşiktaş’ın farklı noktalarında sürdürülebilir çalışmalarla ilgili olarak bilgilendirildi ve uygulamalı eğitimlere katıldı. Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi’nde, atık malzemeden mum yapımı, sıfır atık yemek ve pastacılık, artık kumaşlarla kırkyama, kullanılmış şal ve fularlarla tokat baskı gibi eğitimlere katılarak geleneksel el sanatlarını deneyimledi.

Tohum ekiminin incelikleri anlatıldı

Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi’ndeki çalışmaların yanı sıra katılımcılara; Beşiktaş’ta çevre, sıfır atık, karbon ayak izi sıfırlaması ve sürdürülebilirlik gibi konularda yaptığı uygulamalar sunuldu. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sunumun ardından konuklara su tasarrufu için perlatör (musluk havalandırıcı) hediye edildi. Akmerkez AVM Terasta Tarım projesi ile permakültür uygulaması yerinde incelenirken Ek Biç Ye İç Ekibi tarafından Bokashi Kompost Uygulaması ve Terasta Tarım Projesi hakkında da uygulamalı bilgilendirmeler yapıldı. Ziyaretlerin ardından katılımcılara tohum kutuları armağan edilerek tohum ekiminin incelikleri anlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir