19 Eylül 2024

Giresun ve Ordu’da İmamoğlu rüzgarı esti

Giresun ve Ordu’da İmamoğlu rüzgarı esti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Halk Buluşması” programları kapsamında, Giresun ve Ordu’da vatandaşlara hitap etti.

Konuşmalarına, “Ben geldim, ben; evladınız geldi İstanbul’dan. Sizleri çok seviyorum” sözleriyle başlayan İmamoğlu, Giresun ve Ordu’ya daha önce iki kez geldiğini hatırlattı. “Bugün, daha farklı bir gün” diyen İmamoğlu, “Bugün niye bir aradayız? 14 Mayıs için bir aradayız. Çok güzel bir baharı karşılamak için bir aradayız. Bir avuç insanın zenginliğinin, bir avuç insanın mutluluğunun, bir avuç insanın ‘Ne dersem o olur’ anlayışını yok edip, gönderip, milletin iktidarını karşılamak için buradayız. Her şey çok güzel olacak” şeklinde konuştu. Dün bölgede yağmurlu bir gün yaşandığını hatırlatan İmamoğlu, “Bugün bahar güzel yüzünü gösterdi. Bahar beni karşıladı Giresun’da, bahar. Sizlerle bir arada ve 14 Mayıs’a giden bu yolculukta hem adaleti konuşmak hem hak, hukuku konuşmak hem Giresun’u konuşmak hem bu şehrin fındığını konuşmaya, gençlerini konuşmaya, bu şehrin güzel insanlarını konuşmaya geldim” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Giresun Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen programda, cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını alandakilere iletti. Konuşmasında fındığa değinen İmamoğlu, “Giresun’un kişi başı gayrisafi milli hasılası neredeyse Türkiye’nin yarısı. Halbuki Allah aşkına şu güzellik nerede var? Giresun’un fındığı bile bu şehre yeter, biliyor musunuz? Ama eğer sen tarlada vatandaştan ürününü bedavaya alırsan, vatandaşın yüzlerce yıldır emek verdiği ürününü açıkçası tabiri caizse kelepire döndürürsen işte bu şehir fakir kalır.” diye konuştu. İmamoğlu, Giresun’un her katma değerini yücelteceklerini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Fındığını da yücelteceğiz, tarımını da yücelteceğiniz, turizmini de yücelteceğiz, her şeyini yücelteceğiz.” diye konuştu. İmamoğlu, bu birlikteliğin, memleketin her insanının oyunu istediğini kaydederek, tüm kalbiyle 14 Mayıs’ın Türkiye için büyük bir dönüm noktası olacağına inandığını dile getirdi.

“BU İŞ OLDU BE!”

Vatandaşlardan oyları bölmemelerini isteyen İmamoğlu, “Birleşeceğiz. Kesinlikle birliğin gücünü göstereceğiz. Ayrışmak yok. Bakın burada birileri ayrışmış olabilir. Oraya, buraya kaymış olabilir. Bizi ilgilendirmiyor. Sevgili gençler, hanımefendiler, beyefendiler asla ayrışmayacağız. Oyumuzun yeri belli. Oyunuzu istiyorum. Coşa coşa, koşa koşa, milletin oy kullanması için o sandığa hep birlikte gitmeye hazır mıyız? Bir oya bile zeval gelmeyecek. Sandıkta görev almanızı istiyorum. Türkiye gönüllülerine katılmanızı istiyorum. Sandıkta bir tek oya bile sıkıntı getirmeyeceğiz. Hep birlikte sandıkları korumaya var mısınız? (Kalabalıktan ‘Varız’ sesleri.) Bu iş oldu be. Bu iş oldu. Oldu, olacak” diye konuştu. Vatandaşlardan, Millet İttifakı’nın taahhütlerini yakınlarına anlatmasını isteyen İmamoğlu, “Benim gibi düşünmüyor diye, asla kimseye kızmayın. Ona bile sarılın. Onunla bile kucaklaşın. Çünkü biz, onlar için de seçim kazanacağız. O partiye oy verenler için de seçim kazanacağız. Onları da huzura erdireceğiz. Onun için dinleyin. Bizim taahhütlerimizi anlatın. Masanın ne kadar güçlü olduğunu anlatın. Onlara bir de deyin ki; ‘Ya bir de bizim canımız, ciğerimiz Ekrem orada deyin, Ekrem orada deyin” ifadelerini kullandı.

“EKREM GELMİŞ ŞEHRİME / HEÇ KEYFİMİ ELLEME”

Alanda bulunan vatandaşların yükselttiği dövizlerden bazılarını okuyan İmamoğlu, konuşmasını, “’Fındık dalda tekleme / Tayyip bizi bekleme / Ekrem gelmiş şehrime / Heç keyfimi elleme.’ ‘Bekle bizi Anadolu / Her zaman bir aklın yolu / Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu.’ ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır.’ ‘Çanakçı kabuğunu kırdı, birleştik, kardeş olduk, geliyor gelmekte olan.’ Son bir tane var, onu beraber okuyacağız ve ayrılacağım. Sizi çok seviyorum. İyi ki varsınız. Her birinizi bu kardeşiniz kucaklıyor. Sevgili eşimle birlikte sizi selamlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Allah sizi korusun. 14 Mayıs seçiminde demokrasi kazansın, Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olsun. 15 Mayıs’ta çok güzel bir güneş doğsun memleketime ve güzel hemşerilerim; her şey çok güzel olacak” sözleriyle noktaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir