• Günümüzde Siber Güvenlik

    Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte teknolojinin hem faydalarını hem de kayıplarını hissediyoruz. Bu kullanımlar birçok alanda yararlı olsa da ağ güvenliği sorunları ortaya çıktığında, sistem kusurlu ise ciddi sorunlar ortaya çıkabilir.

  • Siber Güvenlik Nedir?

    Ağ güvenliği, İnternet güvenliği, bilgisayar güvenliği, bilgi güvenliği ve operasyonel güvenlik olarak tanımlanabilir. Bu güvenlik, güvenlikten bilgi güvenliğine ve İnternet güvenliğine kadar bilgisayardaki bazı bilgileri içerir. Siber güvenliğe kişisel denir. Ulusal açıdan bakıldığında, vatandaş bilgilerini içeren altyapının ve kurumsal güvenlik için kullanılan bilgisayarların güvenliği ve bu bilgisayarlarda kullanılan sistemlerin savunma saldırıları ağ güvenliği olarak tanımlanmaktadır.

    Günümüzde Siber Güvenlik Neden Önemlidir?

    Kişi veya kurumlar tarafından kullanılan teknik altyapının güvenliği çok önemlidir. Tek başına kullandığınız bilgisayardaki tüm kişisel veriler kolaylıkla kötü niyetli kişilerin eline geçebilir. Bilgisayarınızdaki bilgiler, belgeler ve aile fotoğrafları anında kaybolabilir. Bu nedenle kişisel olarak bilgi ve belge güvenliği (yani ağ güvenliği) çok önemlidir. Kuruluşla aynı yöntemi kullanırsak, kuruluşun müşterilerin ve kendilerinin güvenliğini sağlamak için bilgisayarda belirli programları kullanması gerekir. Bu prosedürlerin kapsamı ağ güvenliği için çok önemlidir. Büyük şirketlerin müşterilerin güvenliğini koruma sorumluluğu vardır.

    Siber Güvenlik Nasıl Tehdit Altında Olur?

    İnternet güvenliği, kimlik avına yönelik en büyük tehdittir. Amacı, kişisel bilgisayarınıza gönderilen bazı sahte e-postalar aracılığıyla kimlik bilgilerinizi elde etmektir. Örneğin, banka şifre bilgilerinizi veya kimlik bilgilerinizi bir bankadan gelmiş gibi görünen bir e-postada talep ederseniz ve bu e-postada istenen bilgileri, hem banka şifreniz hem de kişisel bilgileriniz (ör. Kimlik Bilgileri) ele geçirilmiş olacaktır.

    Ek olarak, kötü amaçlı yazılımlar ağ güvenliğini de tehdit edebilir. Bilgisayara gönderilen zararlı sayesinde kötü niyetli kişi bilgisayardaki tüm bilgileri ele geçirebilir. Aynı zamanda bilgisayarınız tamamen arızalanabilir. Bu tür tehditler günümüzde sıklıkla karşılaşılan tehditlerden sadece birkaçıdır.

    Günümüzde Siber Güvenliğin Önemi

    Günümüzde siber saldırılar pek çok şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bu hedefli saldırılar maddi ve manevi kayıplara neden olabilir. Bu nedenle, günümüzde ağ güvenliğinin önemi yaygın olarak bilinmektedir. Siber güvenlik konusunda profesyonel hizmet veren bizler “OzzTech Bilgi Teknolojileri ve Siber Güvenlik Danışmanlığı” özellikle şirket bilgisayarlarının güvenliği için yüksek kalitede hizmet vermektedir. Bu şekilde hizmet alan kuruluşlar, bilgisayarların korunmasında etkili hizmetler almaktadır.

    Kaçınılmaz olarak ağ güvenliği sağlamayan cihazlar kötü amaçlı yazılımlar tarafından ele geçirilecektir. Bu nedenle siber güvenliğin ciddi ve profesyonel bir şekilde sistematik ve kişisel olarak sağlanması gerekmektedir. Bazı ağ güvenliği yazılım paketleri belirli periyotlarda kullanılabilir ve ağ güvenliği sağlar. Kişisel verilerinizi bu paketlerden satın alabilir ve koruyabilirsiniz. Bu nedenle kişisel bilgileriniz veya dosyalarınız kötü niyetli kişilerin eline geçmeyecektir. Bu aynı zamanda banka bilgileriniz için de geçerlidir.

     

    OZZTECH Bilgi Güvenliği ve Yazılım Ltd.Şti. Hakkında

    OzzTech Bilgi Güvenliği ve Yazılım Ltd. Şti 2019 yılından bu yana sistem, network ve siber güvenlik danışmanlığı alanında faaliyet göstermektedir. Ülkemizdeki bilgi güvenliği,sunucu sanallaştırma sistemleri ve network altyapısı alanlarına profesyonel yaklaşımıyla destek olmak amacı ile kurulan OzzTech Bilgi Güvenliği ve Yazılım Ltd. Şti stratejik sistem altyapısı, network altyapısı, Siber güvenlik danışmanlığı ve güvenlik eğitimleri konularında kurumlara hizmet vermektedir. Fortinet Türkiye , SentinelOne Türkiye, Checkpoint Türkiye, PaloAlto Türkiye, HPE Türkiye ve Cisco Türkiye ile beraber projeler yürüterek Gold Partner ünvanına sahip olmuştur.

    Uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalı teknik ekibi ile, faaliyetlerini TÜRKİYE, Almanya ve USA’da sürdüren OzzTech Bilgi Güvenliği ve Yazılım Ltd. Şti.’nin ilgi alanlarını “Sistem Sıkılaştırma, Network Altyapı Mimarlığı, Sızma Testleri, Güvenlik Denetimi, Siber Olaylara Müdahale Ekibi, Security Operation Center, Açık Kaynak Siber Güvenlik Çözümleri, Büyük Veri Güvenlik Analizi ve Yeni Nesil Güvenlik Çözümleri” oluşturmaktadır. Son çeyrekte Fortinet  Türkiye ile beraber iş birliği neticesinde birçok kurumu Fortinet ailesine kazandırmıştır.

    Gerçekleştirdiği başarılı danışmanlık projeleri ve eğitimlerle sektörde saygın bir yer edinen OzzTech Bilgi Güvenliği ve Yazılım Ltd. Şti, kurulduğu günden bugüne alanında lider finans, enerji, telekom ve kamu kuruluşlarına 1.000’den fazla eğitim, danışmanlık ve Siber Güvenlik Danışmanlığı projeleri gerçekleştirmiştir.

     

    OzzTech Bilgi Güvenliği ve Yazılım Ltd.Şti. Fortinet Türkiye ile birlikte ülke genelinde Fortigate Firewall, FortiWeb Web Application Firewall, FortiSwitch, FortiSandbox ve FortiIPS ürünlerinde Fortinet Türkiye ile birlikte siber güvenlik projeleri geliştirmiştir.

     

    OzzTech Bilgi Güvenliği ve Yazılım Ltd. Şti Checkpoint Gold Partner olarak Türkiye  genelinde banka, endüstri ve sanayi kuruluşlarında 200 ‘e yakın Checkpoint projesinde bulunmuş ve bulunmaya devam etmektedir.

     

    OzzTech Bilgi Güvenliği ve Yazılım Ltd. Şti. Son yılların gartner raporlarında en iyi seçilen EDR ve EPP yazılımı olan SentinelOne ürününü Türkiye’de en çok satışını gerçekleştiren kurumların başında yer almaktadır.

     

    Kurumsal Siber Güvenlik çözümü olarak OzzTech Bilgi Güvenliği ve Yazılım Ltd. Şti’nin şu anda geliştirmekte olduğu NGSiem ürünü bulunmaktadır ve ülkemizin gözde kuruluşlarınca NGSiem ve Multilogger isimli iki adet ürünü Siber Güvenliğe katkıda bulunmaktadır.

     

    İletişim için www.ozztech.net veya info@ozztech.net aracılığı ile tarafıma ulaşabilirsiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir