ALTIN 1.866,38-1,07%
BITCOIN 1268064-0,29%
10 Aralık 2023
İstanbul
10°

KAPALI

06:39

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hafta sonu fırtına ve yağmur geliyor

Hafta sonu fırtına ve yağmur geliyor

İstanbul’a hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı hava geliyor. Sıcaklıklar da fırtına ile birlikte 8-10 derecelere düşecek. 

ABONE OL
17 Kasım 2023 16:47
Hafta sonu fırtına ve yağmur geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İBB AKOM verilerine göre, İstanbul’a hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı sistemi giriş yapacak. Sistemin etkisi ile rüzgârın Cumartesi (Yarın) öğle saatlerinden (12:00) itibaren Lodos yönünden (40-60km), Pazar erken saatlerden (01:00) itibaren ise Karayelden (50-80km), kuzey bölgelerde kısa süreli hamlelerle tam fırtına (90-110km/s) şeklinde etkili olması bekleniyor.

Kuzeyin soğuk havasını hızlı bir şekilde bölgemize taşıyan sistem nedeniyle Cumartesi akşam saatlerinden itibaren sıcaklıklarda ani düşüş ( 8-10°C) yaşanacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli sağanak yağmur, Cumartesi 06.00 ile Pazar 20.00 arası beklenirken, kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın Cumartesi 10.00 ile Pazar 20.00 arası esmesi öngörülüyor.

Fırtına ile birlikte kış değerlerine gerileyen sıcaklıklar nedeni ile 2 gün boyunca il genelinde kuvvetli sağanak (40-60kg/m2) yağmur geçişi yaşanacak. Yağışların, fırtınanın etkili olduğu kuzey bölgelerde metrekarede 80-100 kg’ın üzerine çıkması bekleniyor.

İBB Ekipleri, kuvvetli yağış ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek su basması ve göllenmelere karşı 24 saat esaslı hazır bekletilecek. Vatandaşlar da ağaç ve direk devrilmesi, tabela ve çatı uçması ile fırtına nedeniyle toplu ulaşımında yaşanabilecek aksaklıklara karşı uyarıldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: