Yerel seçimlere artık sayılı günler kaldı. Ak Parti’nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları belli oldu. Bir çok ilçeye ithal aday ve proje adayları gönderildi. Bunlardan biri de hepimizin yakından bildiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal. Mevlüt Uysal’a ilk önce eski ilçesi Başakşehir sunuldu. Ardından Küçükçekmece’den aday olması istendi. Ama o tercihini Büyükçekmece’den yana kullandı. Özellikle ilçeler böyle dışardan gelen adaylara pek alışık değiller. Yaşadıkları ilçeye gönül vermiş denizine girmiş, suyunu içmiş, çamurunu yutmuş tanıdık bildik isimler hep tercih edilmiştir. Fakat bu seçimlerde Ak Parti’de bunu pek göremedik. Ve farklı bir seçim stratejisi izledik. Mevlüt Uysal, 29 Mart 2009 tarihinde Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine yapılan yerel seçimlerde Ak Parti’den Başakşehir Belediye Başkan Adayı oldu. 103 bin 111 seçmenin 39 bininin oyunu alarak Başakşehir Belediye Başkanı seçildi. 2014 yerel seçimlerinde tekrar Adalet ve Kalkınma Partisi’nden aday olan Uysal, en yakın rakibine 30 bin oy fark atarak ikinci kez Başakşehir Belediye Başkanı oldu. Ekim 2017 yılında da Ak Parti’nin İBB başkan adayı olduğu açıklandı.
Sorsanız Büyükçekmece’ye sayılı kez gelmiştir. Şu anda da olduğu gibi. Uysal’ın açıklanmasının ardından haftada bir ilçeye gelip Ak Parti teşkilat üyeleri, meclis üyeleri ve ana kademeyle toplantılar yapıyor. Yani onları tanımaya çalışıyor kim kimdir, ne iş yapar. Daha Büyükçekmece’yi tanımasına bile sıra gelmedi. Bu derece uzak olduğu bir ilçede, hele ki karşısında öyle bir rakip varki; 18 yaşından beri siyasetin içinde olan. 1994 yılında belediye başkanı seçilmiş. 5 dönemdir belediye başkanı. Karşısına çıkmışlar yenmiş. Çıkmışlar yenmiş. Büyükçekmece’yi İstanbul’un en uzak ilçelerinden birisi olmasına rağmen bilinir bir ilçe haline getirmiş. Sosyal yaşam kalitesini arttırmış. Bırakın Türkiye’ye Avrupa’ya da Büyükçekmece’yi tanıtmış. Ödüller almış. Başarılar elde edilmiş. Böyle bir belediye başkanının karşısına ilçeyi, teşkilatı, mahalleleri, sokakları bilmeyen birinin çıkarılması ne kadar doğru bunun cevabını 31 Mart akşamı hep birlikte göreceğiz.
Mevlüt Uysal şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yani ortalama 20 milyonluk bir şehrin belediye başkanı. İstanbul’un sorunu saymakla bitmez. Onca sorun arasında Büyükçekmece’ye nasıl vakit ayıracağını merak etmiyor değilim. Büyükçekmece halkına kendisini anlatacak. Oyunu isteyecek. Projelerini anlatacak. İkna edecek. Ve bu saydıklarımızın daha fazlasını iki buçuk ay gibi kısa bir sürede yapacak. Aslında Büyükşehir Belediye Başkanı olmak hem avantaj hem dezavantaj. Sonuçta İstanbul gibi kutsal bir şehrin belediye başkanısınız ve eliniz bu bakımdan çok güçlü.
Merak ettiğim bir nokta var. Mevlüt Uysal proje olarak Büyükçekmece halkına neler sunacak. Mesela her yıl milyonlarca insanın ziyaret ettiği, yerli ve yabancı misafirlerin ağırlandığı. Uluslararası fuar merkezi Tüyap’ın yanı başına yapmayı planladığı çöp transfer istasyonunu sunacak mı? Yada Güzelce, Celaliye, Kamiloba ve Kumburgaz bölgelerinin 1/1000’lik planlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından uzun süredir onaylanmamasına rağmen bunu proje olarak vatandaşa sunacak mı? Mesela; o meşhur tabela. Göreve gelirse eğer, gece yarısı 10 arabayla operasyon yaparak ‘Mutluluk Şehri’ Büyükçekmece tabelası gibi tabela yapıp ilçenin girişine koyacak mı? Ve tabi ki metrobüs ve metro ulaşımı. Daha önce Metrobüsü Silivri’ye uzatırsak oradaki vatandaşlara kötülük yapmış oluruz diyen Uysal, Büyükçekmece’nin diğer mahallelerine Güzelce, Kumburgaz, Celaliye-Kamiloba‘ya metrobüs ulaşımını sağlayacak mı? Hiç sanmıyorum. Bence bu soruları benim gibi kendi kendine soran bir çok Büyükçekmeceli vardır. Bundan eminim.