Programa, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile eski Devlet Bakanı Suat Kılıç da katılarak davetlilere hitap etti.
Erbakan: Üretim ekonomisi ve adil paylaşım şart
İftar programında konuşan Fatih Erbakan, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal sorunlarına dikkat çekti. Vatandaşların yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve gelir adaletsizliği ile mücadele ettiğini belirten Erbakan, çözümün üretim ekonomisi ve adil paylaşım anlayışından geçtiğini vurguladı.
“Türkiye’nin kaynakları güçlüdür ve doğru yönetildiğinde vatandaşlarımızın refahı artırılabilir,” diyen Erbakan, toplumun tüm kesimlerinin dayanışma içinde olması gerektiğini ifade etti. Ramazan ayının birlik ve kardeşlik ayı olduğuna dikkat çeken Erbakan, bu değerlerin siyasi sorumluluklarla desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Kılıç: Güçlü bir vizyon şart
Eski Devlet Bakanı Suat Kılıç ise Türkiye’nin hem iç hem dış politikada güçlü bir vizyona ihtiyaç duyduğunu belirtti. Kılıç, ekonomik kalkınmanın üretim, istihdam ve adalet ekseninde sağlanabileceğini ifade ederek şunları söyledi:
“Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Potansiyelimizi en iyi şekilde kullanabilmek için gençlerimize umut verecek, üretimi artıracak ve toplumsal adaleti güçlendirecek politikalar geliştirmeliyiz. Siyasi aktörlerin de bu vizyonu desteklemesi büyük önem taşıyor.”
Kılıç ayrıca Ramazan ayının toplumsal dayanışmayı güçlendiren bir dönem olduğunu vurguladı.

Kahriman: Birlik ve kardeşliğimiz güçleniyor
Programın ev sahibi Halis Kahriman, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Ramazan ayının toplumsal bağları pekiştirdiğini belirten Kahriman,
“Bu mübarek ayda aynı sofrada buluşmak kardeşliğimizi ve dayanışmamızı güçlendiriyor. Türkiye’nin sorunlarının farkındayız ve çözüm için hep birlikte çalışacağız. Yeniden Refah Partisi olarak milletimizin refahı, huzuru ve adaleti için çalışmalarımızı sürdüreceğiz,” dedi.
Program, konuşmaların ardından katılımcıların sohbetleri ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi. Davetliler, Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.
Merkez Siyaset