• Halis Kahriman: İlk seçimde Esenyurt’u alacağız

  • DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman parti merkezinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Esenyurt’ta yaptığı çalışmaları anlatan Kahriman, 10 Ekim’de ilçe binasında yapılacak olan açılışa, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılacağını duyurdu.

    5 aylık süreçte Esenyurt’la ilgili yaptığı çalışmaları anlatan Kahriman, “Genel başkanımızın çalışmarıyla Türkiye’nin bir DEVA’ya ihtiyacı olduğunu gördük. İktidara gidişimizi de Esenyurt’ta başlatacağız. Siyaset iddia iştir. İlk seçimde Esenyurt’u alacağız. 2024’te belediyenin tabelasını değiştireceğiz. Hem gücümüz, hem de milletin bize karşı teveccühü var. Ülkenin olağanüstü sıkıntıları var. Bu sıkıntılara rağmen DEVA Partisi’nin inanılmaz çalışmaları var. Dünya tarihinde çok az parti ülkenin sıkıntılarını projelendirir. İşte biz o partilerden biriyiz. Türkiye’nin hangi dalda sıkıntıları varsa masaya yatırıldı. Türkiye’nin en güçlü anket firmasıyla Esenyurt’ta çalışma yaptırdık. DEVA Partisi’nin oy oranı yüzde 18, CHP yüzde 22, Ak Parti yüzde 20, HDP’nin ise oranı yüzde 20 çıktı. 5 aylık gibi kısa bir sürede Esenyurt’ta ciddi anlamda etki ettik.” dedi.

    250 esnafı ziyaret ettim, yüzde 90’ı Babacan diyor

    Esenyurt’ta her gün yüzlerce ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Kahriman: ’10 Ekim’deki açılışımızda herkes partiye olan ilgi ve alakayı görecektir. Yüzde 64’le en çok üye kazanan partiyiz. Esenyurt üzerinde de on binden fazla üyemiz var. Gün geçtikçe büyümeye devam ediyoruz. 250 üzerinde esnafımızı ziyaret ettim. Yüzde 90’ı ‘Babacan’ı görmek istiyoruz’ diyor. Adana’da tarımla ilgili 87 maddelik açıklamalarımız Türkiye’nin 81 ilinde ses getirdi. Türkiye’de ve dünyada ciddi su sıkıntıları olacaktır. Önlemler alınmazsa önümüzdeki günlerde kıtlık başlayacak. Birçok bilim insanımızda bunu ifade ediyor. Planlarımızı yapıp projelendirmezsek ülke olarak büyük kayıplar yaşayacağız. DEVA Partisi olarak biz hazırız. Değişimi ve dönüşümü yaptıktan sonra aydınlığa çıkarmak bize düşüyor. Partizanlığı bir kenara bırakıp ülkeyi kim aydınlığa çıkarabilir bunun üzerinde düşünmeliyiz. Ülkenin geleceği için partizancılığı yıkmalıyız” şeklinde konuştu

    Bozkurt vaatlerini gerçekleştiremedi

    Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un çalışmalarını eleştiren Kahriman, vaatlerini yerine getirmediğini belirterek şunları kaydetti, “Eski Türkiye yok. Hepimiz teknoloji ile iç içeyiz. İnsanlar vaat ettiğin çalışmlara bakıyor. Neyi ne kadar uyguladı. Bu yüzden bir dahaki seçimde kolaylıkla hesap sorabiliyor.  Mevcut Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ‘Umudun Şehri Esenyurt’ olarak bir kampanya yürüttü. Kendisiyle görüştük. Vaat ettiği projelerin yüzde 35’ni yürüttüğünü belirtti. Tahmin ettiğime göre yüzde 10’unu ya yaptılar ya da yapamadılar. Yerel iktidar CHP’dir ama genel iktidar AK Parti’dir. İlçe milli eğitim müdürüyle görüştük. Yılda 12 bin öğrenci eğitim-öğretim hayatına başlıyor. İlçede 6 okul yapılmadığı sürece öğrenciler boşta kalacak. Belediye başkanı bu konuda elini taşın altına koymak zorundadır. İki yıldır ilçede bir tane bile okul yapılmamıştır. Sınıf ortalaması 40’tan başlayıp 75’e kadar yükseliyor. Bu şartlar altında okuyan bir öğrenci başarılı da olsa dünya çapında dereceye girebilir mi? 30 kişilik bir ekip oluşturduk ve 43 mahallede görevlendirdik. Yıl sonuna kadar bütün sıkıntıları tespit edeceğiz. Bütün sıkıntıları tespit edip kamu ile paylaşacağız” değerlendirmesinde bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir