26 Temmuz 2024
  • Handan Toprak Benli: Asla geri adım atmadım partim için direndim

  • 2014-2019 yılları arasında Avcılar Belediye Belediye Başkanlığı yapan, başkanlıktan ayrıldıktan sonra, gözaltına alınıp iddianamesi yazılmadan 17 ay tutuklu kalan, çıktığı ilk mahkemede de tahliye olan Dr. Handan Toprak Benli, önümüzdeki yerel seçimler için Avcılar’da CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Kendisine ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne operasyon yapıldığını belirten Benli, “Çok zor günler geçirdim. Tüm baskılara rağmen geri adım atmadım. Partim için direndim” ifadesini kullandı.

    BU BİR HASİYET MESELESİ

    Cumhuriyet Halk Partisi’ne operasyon yapıldığını belirten Benli: “17 ay haksız yere tutuklu kaldım. Cumhuriyeti kuran partiye operasyon yapmak maksadıyla suçsuz yere hapis yattım. Ailemi ve yedi sülaleme araştırıp hiçbir şey bulamadılar.  Ben oradan alımın akıyla çıktım, zaten müfettişlerle birlikte görevimi yapıyoruz. Kendimizi denetletiyoruz. Yargılanmaktan asla korkmayız, kaçmayız. Yargılanmak bizim için aklanmak demektir.  Asla geri adım atmadım. Partim için direndim. Ben kamucu ve devletçi bir insanım. Bu haysiyet meselesi. Sadece benim yada partimin değil, bu herkesin haysiyet meselesidir. Yargısız infaz bir insanlık ayıbıdır. Bana yapılan yargısız infazdır. Bu da insanlığın ayıbıdır. Bizim halkımız insanların mağdur edilmesine hoş bakmıyor. Onun için bir kadına, bir doktora bunun yapılmasına asla müsaade etmez. Yapılan haksızlıkla ilgili hakkımı sonuna kadar arayacağım” dedi.

    AVCILAR HALKI BENİ ARIYOR

    Avcılarlı vatandaşların tepkilerini kendisine karşı çok güzel ve olumlu olduğunu belirten Benli: “Vatandaşlarımızın tepkileri olumlu yönde. Sokağa çıktığımda o insanların sevgi ve teveccühü inanın görüyorum. Engelli çocuğu olan bir vatandaşımıza rastladım. Başkanım dedi. Siz olduğunuz zaman gözüm arkada kalmıyordu. Çocuğumu güvenli bir şekilde bırakacağız biri vardı dedi.  Önce insan olduğumuzu unutmayacağız. Belediye başkanı şehrin eminidir. Halkın; malını, canının, namusunu, çoluğunu, çocuğu emanet ettiği kişidir bunu hep içimde hissetim” diye konuştu.

    KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN HİBE KREDİSİ HAZIR

    Benli açıklamalarına şöyle devam etti: “Ben yurt dışında da bilinen bir kadın siyasetçiyim. Özellikle Sosyal Demokratlar, Alman Sosyal Demokratlar çoğunlukta olduğu parlamenterler birliği ve onların çok değerli başkanları. Aynı zamanda Dünya Bankası’nın yetkilileri. Onlarda bana destek verdi. Ben de dedim ki bana destek olmayın Avcılar’a destek olun. Onların hayatlarını kurtarmak istiyorum. Avcılar’da insanların evlerini yenileyecek kadar paraları yok. Zaten kredi ile bir ev almışlar daha borçu bitmeden dairesini yenilemesi gerekiyor. Bir çoğu emekli. O yüzden Avcılar’da vatandaşlarımıza dünya bankasından hibe kredi desteği sağlayacağız. Ben 22 yıldır hekimim benim hayatım insanları kurmaya yönelik. İnşallah bunu başaracağız” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir