20 Eylül 2024

Hayallerini al Uğur’a gel

Esenyurt Uğur Okulları Kurucusu Erol Yılmaz Ardıçlı Esenyurt Kampüsünde basın mensuplarıyla buluştu. Yılmaz Uğur Okullarının Esenyurt’ta en fazla tercih edilen özel okullar arasında yer aldığını belirtti.

Hayallerini al Uğur’a gel

Esenyurt’ta 2010 yılında Uğur Dershaneleri ile eğitim sektörüne başladığını söyleyen Yılmaz; ‘“2009-2010 Eğitim öğretim yılında Uğur Dershaneleri’ni açtık. Yapılan düzenlemeler sebebiyle biz de kurumlarımızda gereken yasal revizeleri yaptık. Esenyurt ilçesinde hizmet veren Özel Esenyurt Uğur Özel Öğretim Kursu dışında, Özel Esenyurt Uğur Anadolu Lisesi ile Özel Ardıçlı Uğur Okullarımızı faaliyete geçirdik’ diye konuştu.

VELİLER ARTIK ESENYURT’TAKİ OKULLARI TERCİH EDİYOR

Yılmaz; ‘Biz Esenyurt’a ilk yatırım yaptığımızda, Esenyurt bu günkü yapısında olan bir ilçe değildi. Nüfus daha çok göç ile gelen bir yapıda idi. Yaklaşık 300 bin civarında bir nüfusu vardı. Bu son 10 yıllık süreç içinde Esenyurt’ta büyük değişikler oldu. Esenyurt büyük bir metropol şehir ilçesi haline geldi. 1 milyonun üzerindeki nüfusu ile değişik kültürler ve bölgelerden gelen insanlarla kozmopolitik ve imkanları gelişmiş bir yapıya sahip oldu. Biz de ilçemizdeki ihtiyacı karşılamak ve Esenyurt halkına en kaliteli ve özenli hizmeti kurumlarımızda sunmak üzere yola çıktık. Bu yıl ilk Ardıçlı Esenyurt Kampüsü’nde eğitimlere başladık. Öğrenci kapasitemiz beklediğimiz gibi oldu. Önceden Esenyurt’ta yaşayan aileler çocuklarını çevre ilçeleredeki okullara gönderirdi. Şimdi ise onlar Esenyurt’ta geliyor’ şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK ŞANSIMIZ ENVER YÜCEL

En büyük şanslarının  Yönetim Kurulu Başkanları Enver Yücel olduğunu vurgulayan Yılmaz; ‘Yönetim Kurulu başkanımız Enver Yücel sürekli araştıran, bilime inanan, bu anlamda dünyadaki değişik örnekleri iyi inceleyen, ülkemizde eğitim adına ne yapabiliriz diye sürekli kafa yoran bir yapıya sahip.  Bu da bizi geliştiriyor, onun bu enerjisi bize de güç veriyor, bizimde kendimizi sürekli yenilememize neden oluyor. Veliye biz rahatlıkla şunu söylüyoruz; çocuğunuza tabi ki bir şeyler bırakacaksınız, ama ona bırakacağınız en kıymetli ve değerini hiç kaybetmeyecek hazine o çocuğa aldıracağınız eğitim olacaktır. Çünkü dünyanın neresine giderse gitsin aldığı nitelikli eğitim ile , bilgisi birikimi, donanımı çocuğun ayakta kalmasını sağlayacaktır. Böylece kendisine Taşınabilir Sermaye oluşturacaktır. Yani kafasının içindeki sermaye’ şeklinde konuştu.

ÖZEL OKULLARIN YAYGINLAŞMASI İYİ BİRŞEY

Özel okulların yaygınlaşmasınada değinen Esenyurt Uğur Okulları Kurucusu Erol Yılmaz; ‘Eğitim sektörüne ilginin fazla olmasını ben memnuniyetle karşılıyorum. Bu kötü bişey değil. Demek ki eğitim konusunda böyle bir hassasiyet gelişmiş. Sunulan hizmet ve yapılan yatırımlar belirli bir maliyet gerektirmektedir. Bu hizmet sektörünün tüm alanlarında vardır. Özel okullar sağlıklı bir şekilde büyüyorsa, sağlıklı bir şekilde çoğalıyorsa ülkeye katkıdır. Ama farklı sektörlerde iş alan insanların eğitim kurumuna tam bir eğitim altyapısı oluşturmadan girmeleri sağlıksız ve bu ülkeye zarardır. Ama maalesef okul işi, okul açmak, kolejler açmak eğitimcilerin alanından biraz çıktı. Çünkü ciddi sermayeler gerektiren, bu manada finansal güç gerektiren bir iş. Bugün bir okulun iyi bir kampüsün açılması için söz konusu maddiyatlar ortada.  Bunu bir öğretmenin karşılaması mümkün değil” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir