• HAYDE BRE PEHLİVAN

    Bu yıl 17.si düzenlenen Çatalca Erguvan Festivali’nin içinde büyük bir organizasyon olan Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde; Recep Kara, Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Şaban Yılmaz gibi Kırkpınar’ı kazanmış pehlivanların da aralarında bulunduğu 36 başpehlivan güreşti.

  • Çatalca Belediyesi Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanlık finalinde, Recep Kara ve Şaban Yılmaz mücadele etti. Zorlu geçen finalin ardından birincilik madalyası Şaban Yılmaz’ın oldu. Çatalca Belediyesi güreş takımı öğrencilerinden Yunus Emre Göral Minik Birde, Doğukan Toprak Minik İkide ve Yıldıray Pala da Teşvik İkide birincilik, Ali Osman Güngördü Teşvik Birde üçüncü, Emirhan Taş Minik Bir ve Emircan Gürbüz de Teşvik İkide bronz madalyaya ulaşan isimler oldu. Ayrıca Çatalcalı güreşçilerden Ali Tuğra Akkoç en teknik, Latif Pala centilmenlik ve Engin Yıldız en iyi peşrev madalyalarının sahipleri oldular.

    YÜZLERCE VATANDAŞ ÇATALCA’DAYDI

    066A4434Uzun yıllar aradan sonra Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından tekrardan düzenlenmeye başlayan Çatalca Belediyesi Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük ilgi topluyor. Ulu Cami Güreş Çayırında düzenlenen güreşlere Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, MHP Çatalca İlçe Başkanı Ertuğrul Ölçer, CHP İstanbul İl Yöneticileri, Tarihi Kırkpınar Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, Çatalca Güreş Ağası Hasan Koç, Çatalca eski Belediye Başkanı İsmail İp, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve başkanları, Trakya’nın ve İstanbul’un başta olmak üzere uzaktan yakından gelen güreş ağaları ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı.

     

    Güreşlerde Minik Bir, Minik İki, Teşvik Bir, Teşvik İki, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük, Küçük Orta Büyük, Büyük Orta, Başaltı ve Baş boylarında yarışan pehlivanları izleyen vatandaşlar hop oturup hop kalktı. Son derece heyecanlı ve keyif veren müsabakaların yaşandığı Çatalca Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri, başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından ise dua okunarak, pehlivanlar er meydanındaki yerlerini aldı.

    ????????????????????????????????????

    CEM KARA: “BU VATANI BİZLERE ARMAĞAN EDEN ŞEHİTLERİMİZİ ŞÜKRANLA ANIYORUM”

    Güreşlerin arasında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara: “Ülkemizin güler yüzlü aydınlık fikirleri insanları, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bugün Türk ulusu adına büyük bir gün. Büyük Taarruz’un, Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü. Bize bu vatanı, bu bayrağı armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, aziz şehitlerimize ve demokrasi şehitlerimize minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Pehlivan arkadaşlarımız, sizlere her türlü imkanı sunmaya çalıştık. Sizlerden isteğimiz, Atatürk’ün çok sevdiği güreş sporunda, er meydanına yakışır mertçe güreşler yapmanızdır. Ülkemizin bütün güreş severleri bugün burada bizlerle oldular. Umut ediyorum ki yapacağınız güreşlerle bizleri mutlu edeceksiniz. Güreşlerin hazırlanmasında bütün belediye çalışanlarım, belediye başkan yardımcılarım, daire müdürlerim, emek sarf eden herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

     

    HASAN AĞA’YA ALTIN KEMER

    Çatalca Güreş Ağası Hasan Koç’un himayelerinde düzenlenen güreşlerde, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Tarihi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim tarafından ağalık kupası verildi. Ağalık Kupasını alan Güreş Ağası Hasan Koç’un üst üste üçüncü kez ağa olmasından dolayı bir de altın kemer sahibi oldu.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir