• ‘HER ZAMAN YANINIZDAYIZ’

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin (İYGAD) yeni merkez ofisinin açılışını gerçekleştirdi. 

  • Çok sayıda gazetecinin katıldığı açılışa CHP geçmiş dönem milletvekili Süleyman Çelebi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı T. Taşkın özer, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ali Aydın, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

    “Söylemlerimize dikkat etmeliyiz”

    Açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, doğruları yazan ve özgür basının her zaman yanında olduğunu belirterek; “Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Siyasi söylemlerimizi çok dikkatli seçmemiz lazım. 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de bir şeyler değişmeye başladı. Yazarlarımız özgürce hür iradesiyle beynindekileri kaleme aktarıp, topluma iletemediği müddetçe ülkemizde demokrasi olmayacaktır. Bu ülkede hukukta bağımsızlık ve tarafsızlık tesis edilemediği müddetçe de demokrasi olmayacaktır” dedi.

    “Demokrasiyi tesis etmek hepimizin görevidir”

    Demokrasi açısından gazetecilerin veya sivil toplum kuruluşlarının önemine de vurgu yapan Başkan Akgün şunları söyledi: “Türkiye’de gazeteci, düşünür, yazar, çizer kişiler hiç bir baskı altında kalmadan, hiç kimseden korkmadan kalemlerini işletemedikleri takdirde üçüncü sınıf olan demokrasimiz dördüncü sınıf kulvarına doğru yol alacaktır. Memleketimiz korkunç bir darbe teşebbüsünden döndü. Demokrasiyi tesis etmek sadece iktidarın görevi değil, belediyecinin, basının, sokaktaki vatandaşların yani hepimizin görevidir ama hukuki çerçeveyi oturtmak ve hukuk anlamında bu işleri yürütmek iktidara aittir. Memleketimizin geleceği için kendi çıkar ve menfaatlerimizi bir tarafa koyarak düşünmeyi Allah bizlere nasip etsin.”

    İYGAD Başkanı Mehmet Mert tarafından, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e, bugüne kadar basına verdiği katkılardan ötürü bir teşekkür plaketi verildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir