26 Temmuz 2024
  • Heybeliada Çam Limanı’nda bayram coşkusu

    Adalar Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Heybeliada Çam Limanı’nda düzenlediği konserde Suzan Kardeş’i ağırladı.

  • Adalar Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Heybeliada Çam Limanı’nda, Cumhuriyet ile yaşıt olan tarihi Sanatoryum’a karşı kutladı. Adalıların yoğun ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını yapan Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, 19 Mayıs’ı gençlere armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ü ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anarak “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919′ da Samsun’a çıkması, ülkemizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı olmuştur. Özgürlük ve bağımsızlık arzusu, bugün de vazgeçilmez güç ve onur kaynağımızdır. Buradan hepinizin huzurunda bir kere daha söz veriyorum; Ata’mızın ideallerini ve özgürlük mücadelesini yaşatmaya ve yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

    “ADALAR’I KORUYACAĞIZ”

    Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, konuşmasında Atatürk’ün talimatıyla kurulan Heybeliada Sanatoryumu ve Çam Limanı’nın önemini de şu cümlelerle anlattı: “Tıpkı Madam Martha Koyu gibi Çam Limanı ve Sanatoryum da bizim kıymetlimizdir. Adalarımızın ekolojik dengesini, doğamızı, halkımızın haklarını, tarihi mirasımızı, kültürel değerlerimizi korumak ve yaşatmak için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

    BAYRAM COŞKUSU SUZAN KARDEŞ’LE TAÇLANDI

    Başkan Akpolat, konuşmasının ardından sahneyi müzik ve dansa bıraktı. Adalı kadınlardan oluşan “AdaDans” dans grubunun ardından sahne alan Suzan Kardeş neşeli repertuarıyla, Adalılara unutulmaz bir gün yaşattı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir