• HEYKEL SEMPOZYUMU BAŞLIYOR

    4. Uluslararası Beylikdüzü Heykel Sempozyumu başlıyor. 6-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek sempozyumda yerli ve yabancı sanatçıların hayal dünyaları taşta vücut bulacak.

  • Sanata meraklı olan herkesin 22 gün boyunca bu yaratıcı sürece tanıklık edebileceği sempozyumda ortaya çıkan eserler, Beylikdüzü’ne emanet edilecek. Toplam 6 sanatçının katılacağı etkinlik, Barış Mahallesi Eğitim Vadisi Bulvarı’nda Zabıta Müdürlüğü yanındaki alanda 6 Ekim Cuma günü saat 10:00’da başlayacak.

    Her alanda Mustafa Kemal’in izinden giden Beylikdüzü Belediyesi yine Ulu Önder’in “Yüksek uygarlığın, merdiveni sanattır.” sözünden hareketle Beylikdüzü sakinlerini sanatın her dalı ile buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl 4.’sü gerçekleşecek olan Beylikdüzü Uluslararası Heykel Sempozyumu’nda yerli ve yabancı sanatçıların hayal dünyaları taşta vücut bulacak. Sanat severlerin de bu yaratıcı sürece tanıklık edebileceği sempozyum 6-27 Ekim tarihleri arasında Barış Mahallesi Eğitim Vadisi Bulvarı’nda Zabıta Müdürlüğü yanındaki alanda hayata geçecek. Sempozyumun startı 6 Ekim Cuma günü saat 10:00’da verilecek.

    “Sanatla büyüyen çocuklar umuttur.”

    Küratörlüğünü “Türkiye’nin şu günlerde en çok ihtiyacı olan şey; aydınlanma, birlik, barış ve huzur…” diyen Ayla Turan’ın yapacağı 4. Uluslararası Heykel Sempozyumu’na yerli ve yabancı toplam 6 heykeltraş katılıyor. Türkiye’den Eda Taşlı ve Ümit Turgay Durgun, Japonya’dan Sequoyah Aono, Hindistan’dan Bhupesh Kavadia, İtalya’dan Francesco Mazzotta ve Hollanda’dan Jarome Symons’un tarihe not düşmek adına taşları yontacağı sempozyumda, sanatseverler sanatçıların yaratıcılık süreçlerine 22 gün boyunca tanıklık edebilecek.

    Ayrıca tüm sanatseverleri ve özellikle çocukları buram buram emek ve yaratıcılık kokan bu etkinliğe davet eden Küratör Ayla Turan, “Sanatla büyüyen çocuklar umuttur. Biz üretmek, çocuklara güzel yarınlar bırakmak, geleceğe umutla bakmak; yapıtlarımızı halkla paylaşmak için, mücadelemizi sanatla devam ettirme sorumluluğunu taşıyoruz. Sanat eserlerinin ortaya çıkış sürecini paylaşmak, sanatı çocuklarla buluşturmak, heykellerimizi anlatmak ve sohbet etmek için herkesi Sempozyuma bekliyoruz.” dedi.

    Sanatla ruhumuzu doyuracağımız nice senelere…

    Sanata verdiği özen ve ilgi ile her zaman sanatçı ve sanatseverin yanında olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmanın sanata bağlı olduğunu hatırlatarak, “Projenin en güzel tarafı başarılı sanatçıların hayata iz bıraktıkları eserlere Beylikdüzü’nün ev sahipliği yapacak olması. Sanatçı ve toplum arasındaki bu etkileyici frekansın ilçemizde yakalanıyor olmasından 4 senedir büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sanatla ruhumuzu doyuracağımız nice senelere…” diyerek vatandaşı sempozyuma davet etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir