• Hürriyet: Her gün bu onurlu mücadele devam ediyor

  • Hürriyet’in mesajı şöyle:

    ”Onların cesaretiyle aydınlanmaktan gurur duyuyorum”

    ”Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Sabiha Gökçenlerin, Türkan Saylanların, Leyla Atakanların, Bahriye Üçokların ve daha nicesinin bir ülkenin kaderini değiştiren cesaretleri her zaman ışığımız olacak. İnsanlık hakları için savaşan tüm hemcinslerimle bu onurlu mücadelede omuz omuza olmaktan ve onların cesaretiyle aydınlanmaktan gurur duyuyorum.

    İzmit Belediyesi olarak da bu anlamda farkındalık yaratmaya, kadınlara güç katmaya, cesaretini arttırmaya çalışan eylem ve söylemlerde bulunuyoruz. Memurların ve işçilerin sözleşmelerinde bir ilke imza atarak 8 Mart’ı doya doya yaşasınlar, işçi ölümlerini, kadına şiddeti konuşsunlar ve sosyal aktivitelere katılabilsinler diye bütün kadın çalışanlarımıza hediye ettik.”

    ”Kadınları korumakta kararlıyız”

    ”Kadını koruma konusundaki hassasiyetimizi sadece 8 Mart’ı kadın çalışanlarımıza armağan ederek göstermedik. Kadına şiddetin önüne bir nebze olsun geçebilmek için toplu iş sözleşmelerimizde erkek çalışanlarımıza eşlerine ve aile bireylerine şiddet uygulamaları halinde uygulanacak yaptırımlar getirdik. Yetkilerimiz dahilinde bütün kadınları korumakta kararlıyız.’

    ”Tüm kadınlara selam olsun”

    ”İzmit Belediyesi kadın çalışanlarının daha iyi koşullarda çalışması ve yaşaması için elinden geleni yapıyor, yapmaya da devam edecek. İnsanlık hakkı mücadelesinde hayatını kaybeden, bizlerin yolunu açan bütün kadınların ruhları şad olsun. Onlar olmasa bugün kadın yaşamın içinde bu kadar da olamazdı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünyada her şey kadınların eseridir’ sözündeki ışıkla Türk Milleti’nin yolunu aydınlatan tüm kadınlara selam olsun.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir