• Hz. Mevlana vuslat yıldönümünde anıldı

    Büyükçekmece Belediyesi ile Büyükçekmece Albatros Lions Kulübü işbirliğiyle düzenlenen “Hz. Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü Şeb-i Arus” anma töreni Büyükçekmeceliler tarafından yoğun ilgi gördü.

  • Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde Uluslararası Sema Okulu’nun gerçekleştirdiği sahne gösterileri Büyükçekmeceliler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

    Her yıl Mevlana’nın vuslat yılını anma töreni düzenleyen Büyükçekmece Belediyesi, bu yıl gösterinin birinci bölümünde Türk Tasavvuf Müziği Konseri ikinci bölümde ise semazen gösterisi ile vatandaşlara unutulmaz bir görsel şölen sundu.

    “Mevlana demek sabırlı ve hoşgörülü olmak demektir”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır, “Mevlana demek sabır ve hoşgörü demektir. Felsefenin mimarı Hz. Mevlana’yı bu güzel gecede anmak bizler içinde oldukça anlamlıdır.  Büyükçekmece Albatros Lions Kulübü’ne desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

    Başkan Akgün ve ekibine teşekkür etti

    Anma törenine katılan Büyükçekmece Albatros Lions Kulübü Başkanı Emine Ümit Aksoy da muhteşem bir geceye tanıklık ettiğini belirterek, “3 yıldır bu anlamlı anma törenini gerçekleştiriyoruz, ömrümüz vefa ettiği sürece de devam ettireceğiz. Hz. Mevlana gibi önemli bir şahsiyeti Büyükçekmece’de andığımız için çok mutluyum. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve ekibine desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Uluslararası Sema Okulu’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

    Şeb-i Arus Töreni’ne Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün eşi Hatice Akgün, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır, Büyükçekmece Albatros Lions Kulübü Başkanı Emine Ümit Aksoy ve Uluslararası Sema Okulu’nun Başkan Yardımcısı Murat Ülker katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir