• İBB CHP Grup BaşkanvekiIi Subaşı’dan broşür açıklaması: Bizler çocuklarımıza hiçbir zaman kindarlığı öğretmedik

    İBB’nin 29 Ekim 2019’da çocuklara yönelik dağıtılan kitapçıkta Aleviliğin ayrı bir din olarak gösterilmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu. Gelen tepkileri ise İBB Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, Ulusal Kanal'da yanıtladı.

  • Gelen tepkiler üzerine İBB Grup Başkanvekili Doğan Subaşı Ulusal Kanal’da Sinem Fıstıkoğlu ve Adnan Türkkan’ın sorularını yanıtladı.

    Subaşı, konuşmasında, “Dağıtılan kitapçıkta Alevilik ayrı bir din olarak gösterilmiyor.Bu iddayı ilk ortaya atan kişi gerici zihniyete sahip bir gazetecidir. O broşür yaklaşık 40-45 sayfadan oluşuyor ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için çıkartılmıştır. O broşür özünde millet iradesini ve eşit yurttaşlığı, insan haklarını ve hürriyetlerini anlatıyor. Cumhuriyet Bayramımızda bunlardan daha güzel bir mesaj verilebilir mi? Bahsedilen karükatürlerde ise din ve inanç özgürlüğüne atıf vardır. Bizler çocuklarımıza hiçbir zaman kindarlığı öğretmedik. Bu kadar güzel bir mesajı çarpıtmayı haksızlık olarak görüyorum. Biz sevgiye çağırıyoruz bazıları nefrete çağırıyor” açıklamasında bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir