Çocukların ve ailelerinin bu mutlu günü için her Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezi’nin bahçe alanlarında mezuniyet törenleri düzenlendi. İBB Başkanvekili Nuri Aslan, İstanbullu çocukların heyecanına ortak olmak için Gaziosmanpaşa Mevlana Yuvamız İstanbul’daki mezuniyet törenine katıldı.
Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle hayata geçirdiği ve yaygınlaştırdığı ‘Yuvamız İstanbul Projesi’ 2024-2025 döneminin mezunlarını verdi. Okul öncesi eğitimlerini tamamlayan çocuklar için şehrin farklı noktalarındaki Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezi’nin bahçe alanlarında mezuniyet törenleri düzenlendi. İBB Başkanvekili Nuri Aslan, eş zamanlı olarak düzenlenen mezuniyet programlarından Gaziosmanpaşa Mevlana Yuvamız İstanbul’daki mezuniyet törenine katıldı. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı, seçilmiş İBB ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve seçilmiş Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin selamını ileterek konuşmasına başlayan Aslan şunları söyledi:
“Bugün anne babalarımızın gözündeki heyecanı ve çocuklarımızın neşesine şahit olmak bizim için paha biçilmez. Çocukların gözünün içine baktığınızda neşeyi ve mutluluğu görüyorsanız doğru yoldasınız demektir. Çünkü evlatlarımızın gözündeki neşe de sevgi de dünyadaki en gerçek duygudur. Ekrem Başkanımız da bu yüzden İstanbul’da en çok çocuklarımızın mutluluğu ve geleceği için çalıştı. 2019 yılında göreve geldiğinde İstanbul’u çocukların kenti yapacağım dedi.”
ASLAN: 10.937 ÇOCUK KAPASİTESİNE ULAŞTIK
“Hiçbir çocuk imkansızlıklar nedeniyle eğitim fırsatlarından mahrum kalmasın diye Yuvam İstanbul Çocuk Eğitim Merkezlerini açtı. İstanbul’un en büyük ihtiyacını tespit etti, annelerin talebine kulak verdi. Bugün İstanbul genelinde 113 merkezde, 568 derslikte, 10.937 çocuk kapasitesine ulaştık. Geçtiğimiz 4 yılda merkezlerimizden 4.208 çocuk mezun oldu. Bu yıl da toplam 80 merkezde 4.682 çocuğumuz mezun olacak. Böylece 5 yılda toplam mezun sayımız 8.890’a ulaşacak.”
