• İBB tarihinde ilk kez ‘özel’ projeye imza attı

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk kez özel gereksinimli çocukların ailelerine nefes aldıracak bir projeyi hizmete aldı. Maltepe’de açılan 11 personelin hizmet verdiği Kısa Mola Merkezinde aileler çocuklarını bırakıp gün içindeki rutin işlerini rahatça halledebilecek.

    İBB, ‘Özel Gereksinimli Çocuk’ sahibi ailelerin yaşamını kolaylaştırmak için bir adım daha attı. 4-14 yaş arasında özel gereksinimi olan bireyler, aileleri tarafından İBB’nin Kısa Mola Merkezi’ne bırakılabilecek. Alanında uzman kişilerin ev sahipliği yapacak bireyler, ailelerinin yokluğunu hissetmeyecek. İlk etapta Maltepe’de hizmet veremeye başlayacak olan Kısa Mola Merkezlerinin sayısı 10’a çıkarılacak. Aileler yeni hizmetle; alışveriş, ziyaret, hastane, fatura gibi günlük işlerini giderebilmek için çocuklarını emanet edebilecekleri güvenli bir çatıya kavuşmuş olacak.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini ortaya koymaya devam ediyor. ‘Özel Gereksinimli Çocuk’ sahibi ailelerin hayatını bir nebze de olsa kolaylaştıracak yeni hizmet birimi; 09.00-14.00 saatleri arasında hizmet verecek. İlk etapta Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda hizmet verecek Kısa Mola Merkezlerinin sayısı önümüzdeki yılsonunda 10’a çıkarılmış olacak. Aileler çocuklarını bu merkezlere 3 saat boyunca bırakabilecek.

    ULAŞIM SIKINTISI YAŞANMAYACAK

    İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı hizmet verecek Kısa Mola Merkezlerine Özel Gereksinimli Çocuklarını bırakmak isteyen aileler için ulaşım konusunda da yardımcı olunacak. Aileler; Kartal Köprüsü, Maltepe Köprüsü ve Maltepe Sahilinden servisleri kullanarak Kısa Mola Merkezine ulaşabilecek.

    11 PERSONEL HİZMET VERİYOR

    381 metrekarelik alanda, 5 atölyesi bulunan Kısa Mola Merkezlerinin oyun alanları da var. 1 çocuk bakım elemanı (özel eğitim gerektiren bireyler), 1 çocuk gelişimi meslek elemanı, 4 eğitmen, 3 destek personeli (yardımcı hizmetler), 1 şoför (yolcu taşıma), 1 veri giriş elemanı olmak üzere 11 personeli bulunuyor. Engelli kartını gösteren özel gereksinimli bireylere %20 indirimli satış yapılacak BELTUR’u da barındıran Kısa Mola Merkezlerinde; yiyecek ve içecek satışı da yapılacak.

    ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARI İSTİHDAMA DAHİL EDECEĞİZ

    Maltepe Kısa Mola Merkezi’nin açılış konuşmasını yapan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan, merkezde dışardan gelenlere kafe hizmeti vereceklerini duyurdu. Bu kafede özel gereksinimli çocukları çalıştırarak onları hayata dahil etmeyi planladıklarını vurgulayan Şengül Altan Arslan şöyle konuştu: “Bu kafelerde çalışan özel gereksinimli çocukları bir süre sonra farklı alanlarda istihdam edeceğiz. Daha sonra bu kafelerde boşalan yerlere başka özel gereksinimli çocukları alacağız.”

    Özel gereksinimli çocukları olan ailelerin en az onlar kadar zor bir hayat yaşadıklarını belirten İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık ise, bu merkezin daha çok ailelere rahat bir nefes aldırmayı amaçladığını vurguladı. Yavuz Saltık şöyle konuştu: “Bu tür merkezler ailelerin birazcık olsun nefes alacağı, kendilerine vakit ayırıp işlerini yapmasına imkan tanıyan hizmetler. Özel gereksinimli çocuğu olan ailelerin çocuğunu güvenle bu merkeze bırakıp yarım gün rahat nefes alsın istiyoruz.”

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir