• İBB’den art arda uyarılar: Yarına dikkat

  • Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunun bölgesinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney Ege, Trakya ile Kocaeli, Sakarya ve Düzce’nin kıyı kesimleri, Zonguldak çevreleri ve Adana’nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

    Meteoroloji’nin kuvvetli yağış ve rüzgar uyarılarında ise şöyle denildi:

    * Yağışların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ın iç kesimleri, Çanakkale’nin güney, Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir’in güneyi, Aydın ve Muğla çevreleri, Kocaeli, Sakarya, Düzce’nin kıyı kesimleri, Zonguldak çevreleri ve Adana’nın kuzey kesimlerinde kuvvetli (30-60 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, hortum oluşma riski ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    * Güney Ege ile Batı Akdeniz’in batısı, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Batı Akdeniz’in batısı ve Antalya’nın doğusunda kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    İBB DE UYARDI

    MARMARA
    Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ çevreleri ile Çanakkale’nin güneyi ve Balıkesir’in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir