26 Temmuz 2024
  • İBB’den Gazze’ye yardım eli

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun da tam desteğiyle, Kasım 2023 oturumunda, İsrail’in ablukası ve bombardımanı altında trajedi yaşayan Gazze halkına ulaştırılmak üzere insani yardım gönderme kararı aldı. Gerekli ulusal ve uluslararası resmi izinlerin alınmasının ardından, AFAD’ın Adana’daki deposuna yollanmak üzere, 5 TIR yardım malzemesi hazırlandı. İBB Levazım ve Ayniyat Müdürlüğü Merkez Ambarı’ndan malzemeleri yüklenen TIR’lar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yola çıkarıldı. Filistinli Öğrenciler Birliği Dış İlişkiler Sorumlusu, Muğla Üniversitesi öğrencisi Yusuf Bereket de yardım TIR’larının yola çıkarılması nedeniyle düzenlenen etkinlikte İmamoğlu’na eşlik etti.

    Tırların uğurlanması öncesinde bir konuşma yapan İmamoğlu, şunları söyledi:

    “2023 yılı Ekim ayı başından beri Ortadoğu coğrafyasında, ne yazık ki en büyük insani dramlardan birisi Gazze’de yaşanıyor. Hiçbir gerekçe, sivil ve masum bebeklerin, çocukların, kadınların, yaşlıların katledilmesinin suçunu hafifletemez. Artık olağan hale gelip, ne yazık ki haber değeri bile taşımadığı günleri yaşıyoruz. Bu insanlık dramının sıradanlaştırılmasına, elbette biz İstanbul halkı olarak, seyirci ve kayıtsız kalamayız; kalmadık. Hayatlarını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Gazze’de her gün her dakika bir insanlık suçu işleniyor. Bazı uzmanlara ve hukukçulara göre, İsrail’in yaptığı bu soykırım, tarihe ne yazık ki kötü bir süreç olarak geçmiştir. Hatta Hollanda’nın Lahey şehrindeki Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika’nın, İsrail’in soykırım yaptığı iddiasıyla açtığı davayı kabul etti.”

    “İSTANBUL’DA ÜNİVERSİTE OKUYAN 334 ÖĞRENCİYE BURS DESTEĞİ VERDİK”

    “Atatürk’ün mücadelesi, tüm mazlumların mücadelesiydi. Türkiye 21. yüzyılın başında, dünya mazlumlarının özgürlük mücadelesinin en öndeki hattıydı. Gazze’deki soykırıma ikircikler değil, lafla, hamasetle değil, gerçek anlamda samimice karşı çıkma zamanıdır. Biz, her zaman masum ve mazlum Filistin halkının yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Filistin’e insani yardım ulaştırma konusunda, elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. İnsani yardımlara ilaveten, savaş mağduru ailelerine ulaşamayan, İstanbul’da üniversite eğitimlerini sürdüren 500’e yakın Filistinli öğrencinin burs almasını sağladık. Ve 334 öğrenciye, tek seferlik 7 bin 500 lira burs desteği verdik. Bunu eleştirenler oldu, ‘Vay efendim Türk öğrencilere versene’ diye. Şunu ifade edeyim: Biz zaten İstanbul’da, 100 bin öğrencimize üniversite bursu veriyoruz. Onlar, bu memleketin evlatları. Verdik, daha da vereceğiz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir